Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Orbán Viktor nyitotta meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóját
Orbán Viktor nyitotta meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóját Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 23.

ImageA hétvégén folytatódott Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése. Az ülésnapot Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megyei jogú városok képviselőinek azért, hogy az elmúlt években megmentették az országot a teljes összeomlástól. A miniszterelnök kiemelte, hogy olyan önkormányzati rendszert kell építeni Magyarországon, ahol világos hatásköri, világos felelősségi és pénzügyi feltételek jönnek létre.

 

Az ülés kezdetén Kósa Lajos, az MJVSZ elnöke köszöntötte a kormányfőt és a 2012-es EB hivatalos labdáját adta át emlékbe Orbán Viktornak. A miniszterelnök beszédében köszönetet mondott a megyei jogú városoknak, hogy megmentették az országot az elmúlt 4-5 évben a teljes összeomlástól.

 

Image
.

„Ha nincsenek a megyei jogú városok, elszánt polgármesterek és megyei közgyűlési vezetők akkor Magyarország szó szerint összeomlott volna. Olyan időszakban álltak ki a városok polgármesterei az emberek mellett, amikor a kormány hátat fordított nekik. ” - tette hozzá a kormányfő, aki szerint az önkormányzatok mai pénzügyi nehézségeiért nem az önkormányzati vezetők felelősek, hanem a megelőző évek központi kormányzatai.

 

Image
.

A miniszterelnök kiemelte, hogy átlátható, világos felelősségi rendszert kell teremteni az önkormányzati rendszerben.

 

Image
.

„ Azt szeretnénk, hogy világos legyen, ki, miért visel felelősséget. Mindenki csak annyi munkát vállaljon, amennyit el tud végezni, amihez van ereje. Ugyanakkor az államnak nem szabad egyetlen olyan feladatot sem ellátni, amit helyben jobban meg lehet oldani. Ezt a középutat kell megtalálnunk.” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A kormányfő szerint olyan önkormányzati rendszert kell építeni, ahol világos hatásköri, világos felelősségi és pénzügyi feltételek jönnek létre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >