Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Kerékcsere közben lophatták meg...
Kerékcsere közben lophatták meg... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 24.

ImageHazaérve vette észre egy Ford Mondeo tulajdonosa, hogy eltűnt az autó hátsó ülésén tartott kistáskája. A móri férfi végiggondolta az előző órák eseményeit és rájött, valószínű kerékcsere közben lopták meg…

 

A jármű tulajdonosa hétfőn délután öt óra után nem sokkal hajtott ki vásárlást követően egy Budai úti nagyáruház parkolójából Székesfehérváron, hogy hazainduljon Mórra. A férfi egy alkalommal állt meg a parkoló bejáratának egyik kereszteződésében, mert előtte egy másik gépkocsi szintén megállt. Ez idő alatt egy motoros állt meg a Ford bal hátsó részénél, de ebben sem látott semmi gyanúsat.

Miután a forgalmi helyzet megengedte, kikanyarodott a Köfém lakótelep felé, majd onnan a Budai út felé vette az irányt. Itt vette észre, hogy a bal hátsó kereke üt a járműnek. A Szent Flórián útról lehaladt és egy fás, ligetes részen állt meg, hogy megnézze mi lehet a baj. A bal hátsó abroncs oldalpalástjának közepén vágásnyomot észlelt. A kereket kicserélte, de gyanús körülményre itt sem figyelt fel.

A kerékcsere után egyenesen Mórra hajtott, ahol észre vette, hogy nincs meg a hátsó ülésre tett táskája. A sofőr telefonja, iratai és ötvenezer forintja tűnt el rejtélyes körülmények között. Valószínűsíteni lehet, hogy miközben kereket cserélt, akkor lopták meg. De már az sem lehetett véletlen, hogy cserélni kellett a kereket. Lehet, hogy már a nagyáruház parkolójában szúrták ki ismeretlenek a Ford abroncsát, vagy a mellé állt motorosnak lehet köze a dologhoz. A trükkös tolvajoknak ez után már csak azt kellett figyelni, hol áll le a bajba jutott járművezető kereket cserélni. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

"A rendőrség kéri, hogy hasonló esetekben a járművezető körültekintően járjon el!" - mondta honlapunknak R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője - " Ha kiszáll a járműből, vegye ki az indítókulcsot, az utastérben lévő értékeket tegye el szem előtt! Amennyiben a jármű konstrukciója lehetővé teszi az utastér ajtajait zárja le amíg a kerékcsere tart! Ha többen utaznak, egy valaki tartózkodjon a járműben! Ha bárki idegen információ kérés ürügyén fordul Önhöz, legyen gyanakvó, mert elképzelhető, hogy figyelemelterelés a célja és az alatt az idő alatt, amíg Ön válaszol a feltett kérdésekre, az ismeretlen társa a nyitva hagyott járműve utasterében értékek után kutat."

 
< Előző   Következő >