Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Uralom az autóm
Uralom az autóm Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 25.

ImageEgyedülálló versenyötlettel állt elő tavaly a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Közlekedési csapatversenyt rendezett dunaújvárosi cégek, vállalatok, illetve sajtóorgánumok, valamint egyenruhások részére. - A tavaly nagy sikert aratott megmérettetést így idén is megszervezi a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság. A cél idén sem más, mint tavaly, a gépkocsivezetők figyelemfelhívása a biztonságos közlekedésre.

 

Németh – Kész Mónika r. szds, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a versenyre jelentkezett háromfős csapatok mind elméletben, mind gyakorlatban megmérettetnek. A közlekedési verseny ugyanis két részből áll. A versenyzőknek ki kell tölteni egy KRESZ tesztlapot, valamint végig kell menniük a rendőrség által biztosított civil autóval egy ügyességi rutinpályán.

A rendvédelmi, illetve társszervek külön kategóriában indulnak, így a cégek, valamint a sajtóorgánumok képviseletében nevezett csapatoknak nem a hivatásos szervek profi sofőrjeivel kell megmérettetniük magukat.

A versenyre 2011. május 27-én, pénteken kerül sor három helyszínen. A rendezvény megnyitója a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületében lesz 09.00 órakor.

A teszteket a versenyzők az Október 23. téren, a vizsgabizottság épületében fogják kitölteni, míg a rutinpálya a Magyar úti Inno Parkban, a volt orosz laktanya területén lesz felállítva. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kiírása alapján a versenyre összesen 14 csapat jelentkezett.

A rendezvény lebonyolítása során a kapitányságnak segítséget nyújt a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint az AuTóth, a Stop, illetve a Sárga Taxi, valamint Hambalko és társa Autósiskola és a Független Rendőr Szakszervezet.

A versenyre nevezni ugyan már nem lehet, de a csapatok szurkolóit, illetve az érdeklődőket nagy szertettel várják a helyszíneken a dunaújvárosi rendőrök. A vállalkozó kedvűek még az ittas szemüveget is kipróbálhatják az Inno Parkban.

 
< Előző   Következő >