Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Új edzők, közös bajnokság, és a magyar hoki megváltói
Új edzők, közös bajnokság, és a magyar hoki megváltói Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. május 26.

ImageTöbb fontos bejelentés történt a tegnapi sajtótájékoztatón, amely elsősorban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia reményteljes jövőjét érinti. A legfontosabb, hogy jogszerűen bejegyezték az alapítványt - Fehérvár 19 Jégkorong Akadémia néven.

 

Kercsó Árpád, akadémiánk szakmai igazgatója elárulta: megtörtént a korosztályváltás a különböző csapatoknál.

- Ennek megfelelően – kezdte beszámolóját az elismert szakember – az 1994-1995 között születettek alkotják a továbbiakban az ifjúsági csapatot, a ’96-97-esek a serdülőt, a 98-99-esek a kölyköt, míg az előkészítőbe a 2000-2001-ben született gyerekek tartoznak majd, utána pedig a mini és a szupermini korosztály. Kercsó Árpád szót ejtett a kollégiumi elhelyezésről, körülményekről is, amellyel egyébként honlapunkon is bővebben foglalkozunk egy méltatlan cikk, nemtelen támadás apropóján... De erről – később. - Célunk, hogy a kollégiumi létszámunkat feltöltsük, hiszen eddig 14-en vették igénybe az Árpád Kollégiumban kialakított, korszerű elhelyezést a lehetséges 24-ből, így vannak még kiadó helyek.

A kiszemelt játékosokkal, tehetségekkel és a szüleikkel folyamatosan tárgyalgatunk, s miután körbevezettük őket a kollégiumi szárnyon, s bemutattuk nekik a tanulószobát, főzőkonyhát, mindannyian elismerően szóltak a körülményekről:

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen körülmények között lakhatnak, élhetnek ezek a tehetségek” – jött az egyöntetű válasz.

A jövőt firtató kérdésre Kercsó Árpád így felelt: - A serdülőcsapatunk az előző idényben szenzációs volt, s ez a gárda még két, három helyen meg lesz erősítve. Azt mondom, ők a mi kirakatcsapatunk, s azon munkálkodunk, hogy elhiggyék: a magyar hoki megváltói lesznek.

Fekti István, az akadémia menedzsere ugyancsak erősítésről beszélt, méghozzá a szakmai stáb előrelépéséről: - Két edzőkollégával bővültünk, hiszen a jövőben nálunk dolgozik majd Faragó Gyula és Farkas Tamás, utóbbi kapusedzői minőségben. Mindketten az ifi és az előkészítő csapatunkat fogják edzeni, kiegészítve egy harmadik „motorossal”, Rastislav Ondrejcikkel. Legalább ennyire fontos, ha úgy tetszik, legörömtelibb hír, hogy alapítványunkat hivatalosan, jogszerűen bejegyezték Fehérvár 19 Jégkorong Akadémia néven, így ha megszületik a társasági adó sportot segítő felhasználásáról a határozat, akkor mi nyitottak vagyunk az onnan érkező pénzek befogadására.

Kolozsvári Imre kuratóriumi tag ezzel kapcsolatban elárulta: remélhetőleg az akadémia működési költségei könnyebben realizálódnak. - Nem csak a háttér megteremtésében, de szakmailag is komoly terveink vannak. Tisztában vagyunk vele, hogy szükségünk van a nemzetközi porondra, a nemzetközi megmérettetésekre, így terveink szerint csapataink a környező országok élcsapataival közös bajnokságban szerepelnének. Füssenben és Zell am See-ben láthattuk, hogy partiképesek vagyunk, azaz: tartható az élcsapatokkal a verseny. Az alapítvány ehhez kíván hozzájárulni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >