Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kutatás közben...
Kutatás közben... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 26.

Image„Kutatás közben…” - ezzel a címmel rendezett konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Neveléstörténeti Szakosztálya, valamint az MTA VEAB Alternatív Pedagógiai és Neveléstörténeti Munkabizottsága Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskolán. Az egész napos konferencián a résztvevők témamegkötöttség nélkül mutathatták be aktuális vagy tervezett kutatásaikat.

 

Dr. h.c. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora, a neveléstörténeti munkabizottság elnöke előadásában Klebelsberg Kunóról szóló kötetet ismertetett, valamint képeken keresztül mutatta be a fehérvári Klebelsberg-emlékeket, amely kiválóan megalapozta a prezentációt követő, a városhoz is kötődő neves kultuszminiszter emlékhelyeit felkereső belvárosi sétát.

Dr. Makra Ernőné Klebelsberg kultúrpolitikájának balatonfűzfői eredményeit és a helyi pedagógus hagyományőrző egyesület munkájába avatta be a hallgatóságot. A továbbiakban Dr. Füle Sándor egy hatékonyabb nevelési rendszer főbb elemeiről értekezett, majd többen, így Dr. Molnár Béla, Kézi Erzsébet és Dr. Csiszár Miklós az intézménykutatással kapcsolatos eredményeikről szóltak.

Tehetségmentés-kutatását ismertette Pornói Rita, a néprajzi ismeretek tantervi megjelenéseit Gécziné Laskai Judit, és könyvismertetést tartott Dr. Göde Andrea.

A záró előadásban Dr. Tölgyesi József a 100 éve született Veszprém megyei Fonay Tiborra emlékezett és vázolta fel egy személytörténeti kötetsorozat tervét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >