Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közgyűlés - elindulhat a Vodafone Sportcentrum bővítése
Közgyűlés - elindulhat a Vodafone Sportcentrum bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 27.

ImageTegnap reggel kilenc órától ülésezett Székesfehérvár Közgyűlése, melyen 24 nyílt és 9 zárt üléses napirendet tárgyalt a testület. Az ülés elején a város polgármestere is gratulált Horváth Miklós Csabának, aki II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet vehetett át a honvédelmi minisztertől. Szó volt a helyi buszközlekedés menetrendjének átalakításáról, az ARÉV Sportcsarnok bővítéséről és több gazdasági társaság beszámolója is napirendre került.

 

Székesfehérvár közösségi közlekedési hálózatának újratervezéséhez menetrend tervezésre indított közbeszerzési eljárást a testület. Székesfehérvár Önkormányzata a város közösségi közlekedési hálózatának optimalizálásához menetrend tervezési szolgáltatás megrendelését tervezi. Ezzel lehetőség nyílik egyes autóbuszvonalak menetrendjének újratervezésére, kapacitástervezésre az adott vonalakon, az átszállási pontok menetrendjének optimalizálására, új területek szolgáltatásba történő bevonására és a kisforgalmú időszakokban is működtethető hálózat kidolgozására is.

A menetrend tervezés eredményeként a közösségi közlekedést biztosító szolgáltató felé kész menetrendi táblákat ad át a város, amelyek alapján az Alba Volán elvégezheti a végleges tervezést. Az ARÉV Sportcsarnok (jelenleg Vodafone Sportcentrum) bővítésére vonatkozó engedélyes és kiviteli tervek beszerzésére is közbeszerzési eljárást indítottak.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Az 1998-ban átépített Alba Regia Sportcsarnokban kialakultak a szabványos lelátók, közlekedők, lépcsők és a csarnok kielégíti a korszerű tűz és biztonsági követelményeket. Azonban az átépített CLASP épület továbbra sem felel meg a különböző funkciókból eredő igényeknek és a tűzvédelmi előírásoknak, így bontásra kerülne a homlokzati CLASP rendszerű épületrész, illetve kialakításra kerül egy új VIP lelátó, tárgyaló helyiségek, kondicionáló terem, öltözők, vizes helyiségek és raktárak.

Az ARÉV Sportcsarnokot az IPARTERV Zrt. jogelődje, az IPARTERV Épülettervező Vállalat tervezte 1974-ben, ahol a teljes akkori tervdokumentáció rendelkezésre áll. Erre tekintettel lehetőség van hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást lefolytatni, melynek során az IPARTERV Zrt.-vel kerül sor tárgyalásokra.

Több beszámolóról is tárgyaltak a városatyák, így a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a SZÉPHŐ Zrt., a SZÉKOM Székesfehérvári Kommunális Zrt., a Székesfehérvári Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., a LOGISZTÁR Kft., a Gróf Széchenyi István Gyakorlati Képzést Szervező Közhasznú Nonprofit Kft. és az Önkormányzati Informatikai Központ Non-profit Kft. 2010-es beszámolóját is elfogadta a testület.

A Zichy-ligeti Dallamok és a Történelmi Kavalkád megrendezésének támogatásáról is döntött a testület. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretné megrendezni a Zichy-ligeti Dallamok programsorozatot, melynek keretében júliusban és augusztusban 9 alkalommal ismét a múlt századi Városligeti estéket idézik fel, ahol idősek és fiatalok egyaránt jól érzik magukat.

A Történelmi Kavalkád rendezvénysorozat pedig Székesfehérvár történelmi arculatát erősítő rendezvény, a történelmi hagyományőrzés területén működő civil szervezetek és művészek összefogásán, partnerség-építésen alapul, amelyet a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. indított útjára a tavalyi évben nagy érdeklődés mellett. Idén egy hónapot felölelő hétvégi programsorozatot terveznek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >