Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Körözött férfi hóna alatt lopott kerékpárral
Körözött férfi hóna alatt lopott kerékpárral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 31.

ImageEgy 55 éves fehérvári férfi ellen kerékpárlopás miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. A tolvajt maga a sértett fogta el. A gyanúsított – aki ellen elfogásakor közokirat-hamisítás miatt érvényes elfogatóparancs volt érvényben – bűnügyi őrizetbe vették a fehérvári nyomozók.

 

Németh-Kész Mónika szóvivőtől megtudtuk, hogy a fehérvári Géza nagyfejedelem téren állította le Gepida Sirmium típusú ötvenezer forintot érő mountain bike kerékpárját egy 22 éves fiatalember vasárnap délelőtt.

Egy óra elteltével a közelben lévő Hősök terénél állva arra lett figyelmes, hogy biciklijét – amit korábban egy drótsodronnyal zárt le – egy férfi viszi a hóna alatt. Egyből rákiáltott, mire a férfi eldobva a kerékpárt, futni kezdett. A sértett rápattanva saját biciklijére, egyből utána eredt, és a Piac téren több segítségére siető férfivel együtt sikerült elfognia, majd az időközben értesített járőrök kiérkezéséig visszatartania.

Amikor a rendőrök igazoltatták az 55 éves fehérvári férfit, kiderült, hogy körözés van érvényben ellene, közokirat-hamisítás elkövetése miatt a Székesfehérvári Városi Bíróság adott ki ellene elfogatóparancsot.

A személyt a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfi tagadja, hogy ő lopta volna el a kerékpárt. Állítása szerint azt egyik ismerőse adta oda neki azért, hogy adja el.

 
< Előző   Következő >