Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ifjúsági Európa-bajnokság Székesfehérváron
Ifjúsági Európa-bajnokság Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. június 02.

ImageAugusztusban rendezik a rangos öttusa versenyt. - Újabb nagyszabású sporteseményre, a Női-Férfi Ifjúsági Öttusa Európa-bajnokság megrendezésére készül Székesfehérvár. Ezt a szervezők kedden sajtótájékoztatón jelentették be. Augusztus 3-a és 7-e között rendezik meg a versenyt, melyre huszonöt országból várnak sportolókat.

 

Az elmúlt évek eredményei és a tavalyi Junior Világbajnokság sikeres lebonyolítása alapján idén az Alba Volán SC rendezheti meg Székesfehérváron a Női-Férfi Ifjúsági Öttusa Európa-bajnokságot. "Jön a nyár, ami nem túl jó hír a sportszerető közönségnek. Hogy ne maradjunk sport nélkül ilyenkor sem Székesfehérváron, arról immár évek óta az öttusa gondoskodik." - mondta el az augusztusi nemzetközi versenyt bejelentő sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András.

 

Image
.

A város polgármestere azt is kiemelte, mennyire büszke arra, hogy 25 országból érkeznek vendégek Székesfehérvárra. Az eddigi sikeres szervezőmunka elismerése az újabb megbízatás - vallja Tóth István. Az Alba Volán Sportclub társelnöke azt mondta, hogy ennek megalapozása 1997-ben kezdődött.

Akkor ült le egy asztalhoz Sárvári László, Kulcsár Antal, Ocskay Gábor és ő maga, hogy kidogozzanak egy hosszú távú sportkoncepciót. Ennek része a jégkorong sikerre vitele, az öttusa utánpótlás nevelés biztosítása és az olyan nagy versenyek rendezése, mint a mostani Európa-bajnokság.

 

Image
.

Idén három fontos esemény rendezési jogát nyerte el a Magyar Öttusa Szövetség - ismertette Geletáné Lang Erzsébet főtitkár, aki azt is hozzátette, hogy az események többségén esély van szép hazai sikerekre is, ami az utánpótlás műhelyeket dicséri. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az Ifi EB-k eddigi hagyományaira hívta fel a figyelmet.

Mint mondta, a sajtótájékoztatón jelen lévő Vörös Zsuzsa és Horváth Viktor is nyert már ilyen versenyt, sőt mind a mai napig ez a korosztály biztosítja időről-időre a hazai – és főként Fehérvárhoz kapcsolódó – sikereket.

A hivatalos keret még nincs kihirdetve, de már tudni lehet, hogy több fehérvári versenyző helyet kap majd a magyar válogatottban - erősítette meg a szövetségi kapitány, aki Hada Noémit, Klis Krisztiánt, Lukács Leventét, Fröhlich Tamást és Németh Pétert említette név szerint.

 

Image
Fotó: ÖKK

Csáder Dezső, a szervezőbizottság elnöke az Európa-bajnokság helyszíneit ismertette. Eszerint az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a vívást a Köfém Sportcsarnokban, a kombinált számot pedig a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik. Korponai István az olimpiai felkészülésről beszélt.

Az Alba Volán SC Öttusa Szakosztályának szakmai igazgatója szerint az augusztusi EB az olimpia szempontjából is fontos. Az ifiken kívül is van még 8-10 olyan öttusázó, aki idén nagy versenyeken képviseli hazánkat, esélyes a kvótaszerzésre és így a londoni kijutásra. Mint elhangzott, jelentős anyagi terhei is vannak az olimpiai felkészülésnek, amihez szponzorok segítségét kéri a klub.

A Női-Férfi Ifjúsági Öttusa Európa-bajnokságon négy számban mérik össze erejüket a versenyzők. 25 ország 100-150 képviselőjét várják Székesfehérvárra, kísérőikkel együtt 2011. augusztus 3-a és 7-e között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >