Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Fazekas: A magyar zöldség és gyümölcs egészséges
Fazekas: A magyar zöldség és gyümölcs egészséges Nyomtatás E-mail
Írta: InfoRádió   
2011. június 06.

ImageAz európai hasmenésjárvány a globális kereskedelem számos ellenőrzési kérdését veti fel. - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Hangsúlyozta: a magyar zöldség és gyümölcs egészséges, finom és fogyasztható. - A magyar zöldség és gyümölcs egészséges. Korábban is rendben volt, most is az. Jó, finom és fogyasztható. - mondta a miniszter, aki hozzátette: nem lehet pontosan tudni, mi történt a hasmenésjárvánnyal kapcsolatban.

 

 A spanyolok joggal vetették fel, hogy méltányosság érte őket, ezért kilátásba helyezik, hogy az unióhoz fordulnak kártérítésért.

A magyar zöldségágazatra is hatással van az ügy, de a magyar termékek biztonságosak - hangsúlyozta Fazekas Sándor, aki múlt pénteken ellenőrzést rendelt el, melynek során kiderült: minimális szállítmány került a magyar piacra Spanyolországból, és már le is vették azokat a termékeket a boltok polcairól, megbetegedésről pedig nincs tudomásuk. A globálissá vált kereskedelem, amelyben "összevissza mozognak az áruk", ellenőrzési kérdéseket vet fel - fűzte hozzá a tárcavezető.

--- Tetszik vagy sem

Véget ért az az időszak, amikor jó minőségű élelmiszert olcsón lehetett beszerezni. Az olcsó élelmiszerek kora lejárt - hangoztatta Fazekas Sándor, kiemelve, hogy az élelmiszerárak döntően az energiaáraktól függnek, amelyek "ha megindulnak felfelé, akkor megy velük minden". Magyarországnak kiváló adottságai vannak ahhoz, hogy úgy lássa el önmagát, hogy közben exportáljon is.

Az élelmiszer akkor olcsó, ha mi magunk tudjuk azt megtermelni. Az önellátásra való törekvés nem feltétlenül jelent bezárkózást, inkább alkalmazkodást egy olyan világhoz, amelyben az élelmiszer elsőrangú stratégiai cikk.

Tetszik vagy nem, a világ körülöttünk így alakul át, és nekünk kell alkalmazkodnunk ehhez. - fogalmazott a vidékfejlesztési miniszter.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >