Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Kríziskezelő Központban folytatódott az intézménylátogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. június 08.

ImageA városvezetés folyamatos konzultációt folytat az önkormányzat által fenntartott intézményekkel: ennek részeként dr. Cser-Palkovics András polgármester kedden délután a Kríziskezelő Központba látogatott és a város hajléktalanellátásáról folytatott tárgyalást Zsabka Attila intézményvezetővel. Mint mondta nagyon fontos feladatnak tartja, hogy az itt működő programok segítségével minél több embert lehessen visszavezetni a munka világába.

 

Egy közösségnek szolidárisnak kell lennie azokkal az emberekkel, akik elvesztették a lakhatásukat és munkájukat és mielőbb meg kell találni azokat a lehetőségeket, programokat melyek segítségével újra talpra tudnak állni és kikerülhetnek a kríziskezelő gondoskodása alól. Több éve sikeresen bonyolít hasonló programokat a fehérvári intézmény és továbbra is különböző támogatásokkal szeretnék elérni, hogy minél több otthontalan ember újra a saját lábára tudjon állni.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, minden támogatást megadnak a Kríziskezelő Központnak, hiszen fontos feladatot látnak el. Emellett a társadalom szolidaritása is nagy szerepet játszhat abban, hogy a hajléktalanok újrakezdhessék életüket.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ önálló intézményként 1992 áprilisában jött létre a különböző ellátási formák szoros egymásra épülésével és összekapcsolódásával. Az itt dolgozók szakmai tevékenységük minőségi fejlesztése érdekében képzéseken (addiktológia, motivációs technikák, és kommunikációs ismeretek), tréningeken (szupervízió, burnout) vesznek részt.

Az ellátásokat igénybe vevők száma folyamatosan emelkedik. Különösen magas az aktív korú, munkaviszonnyal nem rendelkező, a munkaerő-piacra be sem kerültek vagy kiszorultak száma. Ez határozza meg a szakmai irányvonalat, melynek célja a diszfunkciók kiküszöbölésével, az újrakezdés lehetőségének biztosításával az esélyegyenlőség megteremtése.

Az ellátás minden szintjén hossztávú célként a munka világába való visszatérés vagy bejuttatás elősegítését, a tartós lakhatásban nyújtott támogatást tűzték ki célul, hogy ezzel esélyt teremtsenek a teljes társadalmi reintegrálódáshoz, a hajléktalan rendszertől való sikeres és végleges leváláshoz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >