Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Hátrányos helyzetű embereknek ad munkát az Alba Civitan Kft.
Hátrányos helyzetű embereknek ad munkát az Alba Civitan Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: B.G.   
2011. június 09.

ImageÉpületbejárást tartott az Alba Civitan Rehabilitációs Nonprofit Közhasznú Kft-nél dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője. A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervezettel, körülményeikkel ismerkedtek a bejáráson. Kovács Istvánné, a társaság vezetője elmondta, hogy 52 megváltozott munkaképességű ember dolgozik a Fiskális úton, többségük középsúlyos értelmi fogyatékos.

 

Az Alba Civitan Rehabilitációs Kft. a szellemileg és fizikailag visszamaradott, valamint hátrányos helyzetű személyek megsegítésére, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítésére jött létre. A szervezet egyik legfontosabb feladata, hogy a megváltozott munkaképességűek részére munkahelyeket teremt.

 

Image
.

Az elmúlt évek során többek között varrás, szőnyegszövés, papír hajtogatás, egyszerűbb kerékpár szerelési munkák, kerámia készítés, gyertyaöntés és fóliahegesztés is szerepelt a munkalehetőségek között.

 

Image
.

A bejárás alkalmával Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az önkormányzat - az érvényes jogi keretek között - próbálja támogatni, hogy a fehérvári munkát fehérvári vállalkozók kapják, cserébe kérheti a város a vállalkozóktól, hogy Fehérváron belül létesítsenek gazdasági kapcsolatokat: például a megváltozott munkaképessű embereket foglalkoztató helyi szervezetek előnyben részesítésével.

Image
Fotó: B.G.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >