Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Véget ért a B csoportos női Európa Bajnokság Zánkán
Véget ért a B csoportos női Európa Bajnokság Zánkán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. június 09.

ImageVéget ért a B csoportos női Európa Bajnokság Zánkán. A csoportmérkőzések eredményei: Magyarország - Szerbia 31 - 5./ 10 - 5/, Magyarország - Szlovénia 36 - 0. /12 - 0., Magyarország - Litvánia 24 - 5. /17 - 0., Magyarország - Dánia 26 - 10., Magyarország - Lengyelország 10 - 12./ 5 - 0/. Valamint: Magyarország - Grúzia a III. helyér. 7 - 26. /0 - 14/. A Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Dánia, 3. Grúzia, 4. Magyarország, 5. Litvánia, 5. Szerbia, 7. Luxemburg, 8. Regional Selekt (Magyar B válogatott), 9. Bosznia, 10. Szlovénia.

 

Eredmények csoport mérkőzéseken:

----- Magyarország - Szerbia 31 - 5./ 10 - 5/

Gyölcsös Ferenc szövetségi kapitány szerint a leginkább ponterős játékos Bata Zsőfi a volt ezen a a mérkőzésen a maga 20 pontjával. Huszti Katalin 5, Fehér Csilla pedig 6 pontot szerzett.

----- Magyarország - Szlovénia 36 - 0. /12 - 0.

A szlovén válogatott legyőzése sem okozott gondot a félidőben: Bata 5 és Fehér Csilla 7 pontjával magabiztosan vezetett a magyar csapat. A második félidő első percében Sólyom Beatrix biztosan passzolt - Deák Anitának újabb 5 pontot sikerült szereznie, Fehér Csilla pedig jutalom rúgásból + 2 pontot kapott. Ezt követően Fehér Csilla egy jól sikerült rúgást elcsípett, amely újabb 5 pontot jelentett. Szalai Beátát a szlovének lebirkózták, de Huszti Katalin jókor érkezett, s 5 pontot kapott. Végezetül Bata Zsófia futott a szlovén célterületre újabb 5 pontot szerezve. Sőt, a jutalom rúgást Fehér Csilla most sem hagyta ki: + 2 pont.

 

Image
.

----- Magyarország - Litvánia 24 - 5. /17 - 0.

Következett a jól megtermett lányokból álló litván csapat. A magyarok mellettük inkább kistestvérnek tűntek, mintsem ellenfélnek. Ez persze nem okozott "lelki törést" Bata Zsófiának, aki ügyesen "elcsente" a litvánok labdáját, passzolt a nagy lendülettel érkező Katona Erikának, s 5 – 0 lett az állás. Fehér Csilla rúgott labdáját elcsípte (10 – 0), s még a jutalom rúgás is sikerült: 12 - 0.

Az I. félidő utolsó percében Huszti Katalin újabb 5 ponttal módosított az álláson: a félidő 17 – 0 –s eredménnyel zárult. A II. félidő egy szép sevens rugby-re jellemző, sok passzos játéka után újból Bata Zsófia vitte a célt 22 - 0. + a jutalomrúgás 2 pont, s 24 - 0 vezetett a magyar csapat. A litvánok nem adták fel, s a mérkőzés végén egy becsületcélt szereztek: 24 - 5 a végeredmény.

----- Magyarország - Dánia 26 - 10.

„A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött: két "eladott" labdát követően 12 – 0-ra vezetett a dán csapat.” – mondta Gyölcsös Ferenc – „Szerencsére még ebben a félidőben Huszti Katalin 5, Fehér Csilla pedig 9 pontot kapott, s 14 – 10-re vezetett a magyar csapat az első félidő lefújását követően.”

A második félidőben a magyar lányok fokozták az iramot. Azonnali letámadásokkal, még gyorsabb és pörgősebb játékkal Huszti Katalin "köszönt be" a dánoknak: 5 pont, 19 - 12. Fehér Csilla a nagy lendülettel érkező Katona Erikának passzol ki - szó szerint átgázolt a litván védőn. Akciója eredménye: 5 pont Fehér + 2 pont rúgásból. Végeredmény 26 - 10

Magyarország megnyerte valamennyi csoport mérkőzését, s csoport első lett. A csapat az elődöntőben a lengyel válogatottal a B csoport 2. helyezettjét kapta.

Image
.

----- Magyarország - Lengyelország 10 - 12./ 5 - 0/ Tét a döntőbe jutás! „Nagyon rosszul kezdett a magyar csapat.” – elemezte a mérkőzést a szövetségi kapitány –„A pánik-passzok az ellenfél kezébe kerültek háromszor is egymás után, de ezeket még sikerült megszerezni a lengyelektől a félidő lefújása előtt, Katona Erika elfutását követően. Az eredmény 5 - 0 a magyarok javára.”

A második félidőben is minden támadás csak egyéni volt, nem láthattunk támadás-előkészítést, s kevés volt a játékok helyzetét kidolgozó passzos akció. A lengyelek ki is használták a hibáinkat, s kiegyenlítettek: 5 - 5. A mérkőzés utolsó percében vezetést szerzett Katona Erika jóvoltából a magyar csapat: 10 - 5. Már csak 10 másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor a lengyelek két állva maradt, nem figyelő tolongás játékos között 5 pontot szereztek, majd a jutalom rúgást is berúgták: 12 – 10-re legyőzték a magyarokat!

„Sajnos ez a csapat játékban nem funkcionált csapatként egyéni -egyénieskedő játékot produkált, ez a vereség oka.” – vonta le a következtetést Gyölcsös Ferenc. Ezen a mérkőzésen bukott el az EB bajnoki cím sorsa.

----- Magyarország - Grúzia a III. helyér. 7 - 26. /0 - 14/

A magyar csapat ezt a mérkőzést szinte feladta. Sem a védekezésre, sem a támadásra nem összpontosított. Kivételt képezett a csapat tolongás része, akik végig küzdöttek. A lemaradó centerek hagyták felgyorsulni az ellenfelet, ekkor viszont már nem lehetett egykönnyen megfogni az ellenfeleket. A mérkőzés utolsó percében Katona Andi megszerezte a becsület-célt, vagyis 5 pontot, s Fehér is 2 pontot kapott. Végeredmény: 26 - 7 a grúzok javára.

Végeredmény:

1. Lengyelország, 2. Dánia, 3. Grúzia, 4. Magyarország, 5. Litvánia, 5. Szerbia, 7. Luxemburg, 8. Regional Selekt (Magyar B válogatott), 9. Bosznia, 10. Szlovénia.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >