Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Konferencia a bürokráciacsökkentésért a Városházán
Konferencia a bürokráciacsökkentésért a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. június 22.

ImageMagyarországon az adminisztratív terhek rendkívül magasak. Évente mintegy 3000 milliárd forintot költenek a hazai vállalkozások bürokráciára, 10 megtermelt forintból 1 erre megy el. A kormány programot kíván indítani a felesleges bürokrácia visszaszorítására.

 

Egy magyar vállalkozás háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. A teher nagy része felesleges, hiszen túlzott kötelezettségeket ró a vállalkozókra.

A kormány törekvése, hogy Magyarországot a régió leginkább vállalkozásbarát országává tegye, ahol a vállalkozások működésének állami szabályozása egyszerű és kiszámítható. Ennek megvalósításához a vállalkozások és a kormány együttműködésére van szükség: ezért is rendezték meg a Városházán

 

Image
.

„Az adminisztrációs terhek csökkentése - a versenyképesség növelése és a felzárkózás érdekében” című regionális konferenciát, melynek résztvevőit a város gazdasági ügyeiért felelős alpolgármestere Égi Tamás köszöntötte Székesfehérváron.

Mint mondta, a kormány törekvése, hogy a bürokrácia csökkentésen keresztül is segítse a vállalkozásokat a kormány. Reményét fejezte ki, hogy ténylegesen csökkennek a bürokráciára fordítandó mindennapi költségek.

A Foglalkoztatási Hivatal és az Önkormányzat szervezésében megvalósuló szakmai program a Nemzetgazdasági Minisztérium által koordinált konzultációs folyamat része, melyre a régió vállalkozóit hívták meg.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A bürokráciacsökkentés első lépéseit a kormány 2011. április 20-án fogadta el, melynek hatására 105 milliárddal csökkennek a vállalkozásokat sújtó terhek. A második, 400 milliárdos cselekvési terv kialakítását a Nemzetgazdasági Minisztérium vezeti, szoros együttműködésben a vállalkozókkal, a vállalkozói, illetve állami szervezetekkel és mindazokkal, akik fontosnak érzik, hogy mindennapi tapasztalataikkal hozzájáruljanak a bürokráciacsökkentés sikeréhez. Az Egyszerű Állam konzultációhoz bárki csatlakozhat, megoszthatja felvetéseit és véleményezheti másokét.

A konzultáció alapozza meg a vállalkozások költségeinek 400 milliárd forintos csökkentését eredményező cselekvési terv elkészítését. A résztvevők tudása, hétköznapi tapasztalatai és támogatása hozzájárul egy jobb, versenyképesebb, a mindennapi működés igazi problémáit megoldó szabályozási környezet kialakításához.

A konzultáció első lépéseként, országszerte műhelyeket szerveztek, ahol a résztvevők problématerületeket tárnak fel, kérdéseket és javaslatokat fogalmaztak meg és ezen tapasztalatok alapján regionális tematikus konferenciákat szerveztek, ahol konkrét problématerületeket mutattak be a műhelyek képviselői.

A konzultációsorozatot pedig egy országos konferencia foglalja össze, ahol a résztvevők összesítik a műhelyek, valamint a tematikus konferenciák eredményeit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >