Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Megyekorzó" - először a Megyeháza udvarán
"Megyekorzó" - először a Megyeháza udvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. június 22.

ImageMegnyitja kapuit szombaton a Megyeháza, melynek udvarán, a Megyekorzón a Fejér Termék Programhoz kapcsolódó élelmiszereket és kézműves termékeket lehet megvásárolni kulturális programokkal egybekötve.

 

Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke programjának középpontjában - október óta, mióta betölti az elnöki pozíciót - olyan fejlesztéspolitika áll, amely összehozza a vidéket és a várost. Segít a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásában és új fejlesztési lehetőségeket ragad meg.

Ebbe illeszkedik a Fejér Termék Program is, melyből a nagysikerű 2011. évi Megyenapon is ízelítőt kaphattunk. Ez a gyakorlatban most a megyeszékhelyen is bemutatkozik a június 25-ei „Megyekorzó” rendezvényen.

 

Image
.

- A Fejér Megyei Önkormányzat a megye vidéki térségeinek fenntartható fejlődése érdekében 2011. május 14-én „Fejér Termék Program” néven átfogó kezdeményezést indított a térség élelmiszertermelésének, kézműves tevékenységeinek, kis- és középvállalkozásainak támogatására. Ennek jegyében rendezzük meg ez alkalommal a Megyeháza udvarán június 25-én, szombaton, 8- 16 óráig első alkalommal Megyekorzó rendezvényünket. Több, mint 30 településről vesznek részt, például: Kápolnásnyék, Felcsút, Enying, Csókakő, Isztimér, Tác, Pázmánd, Pátka, Nadap, Sárbogárd, és Székesfehérvár mutatja be standjainkon helyi értékeiket, termékeiket, amelyeket vásárlásra kínálnak – mondta elöljáróban Vargha Tamás.

Kiemelte, nagyon örül a fokozott érdeklődésnek, mert pont az volt a céljuk, hogy a kistelepüléseken élőket helyzetbe hozzák, amire jó alkalom lesz a Megyekorzó. Továbbá, erősítheti a megyében élők összetartozását, nem mellékesen pedig a vásárló erejét növelheti a megjelenő árusoknak.

Hangsúlyozta, szeretnék a hasznosat a kellemessel összekötni, ezért 10 órától kulturális programokkal, zenés, táncos produkciókkal is várják az érdeklődőket. A tervek szerint az első alkalmat továbbiak követik majd, a nyári szünetet követően szeptembertől minden hónapban lesz Megyekorzó.

 

Image
.

A 10-16 óráig részletes színpadi program:

– Tündérország Gyermek Divat kollekció bemutatója A gyermekvédelmi központ valamint a SZÉNA Egyesület gyermekeinek divatbemutatója. – Patália Színkör – Just Dance Tánccsoport – Rovó Tamás Musical Tánciskola növendékeinek műsora – Zombori Zenekar – Dance The Live Táncegyüttes – Varró János és az Igari Népdalkör – Országos Musical Kurzus fiatal növendékei – musical részletek – Búzavirág Népdalkör - Cece – Álomlányok - Fehér Adrienn – Jónás Andrea – Váradi Eszter Sára – Matus György operett és zenés műsora

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >