Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Cser-Palkovics: Nem korlátozzák a védelmet
Cser-Palkovics: Nem korlátozzák a védelmet Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. június 22.

ImageJelen lehet a védő az első gyanúsítotti kihallgatáson. - ezt tartalmazza a Fidesz frakcióvezető-helyettesének újabb javaslata. - "Senkivel nem érintkezhet a gyanúsított 48 óráig, de ha vallomást tesz, akkor a védőnek kötelező jelen lenni." - ezt foglalja magába dr. Cser-Palkovics András legújabb módosító indítványa. E szerint az ügyész legfeljebb azt teheti meg, hogy az 48 órán belül nem hallgatja ki a gyanúsítottat.

 

Megmaradt ugyanakkor a módosításban az, hogy az ügyész kérheti az ügy áthelyezését bármely bíróságra. Annak kapcsán, hogy megemelték a bírósági határozat nélküli fogva tartásának időtartamát, Cser-Palkovics úgy nyilatkozott: erre azért van szükség, hogy a vádhatóságnak adott esetben legyen ideje felkészülni.

A fideszes politikus a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta: jogállami garanciákat sértett, hogy 10-12 évig húzódtak eljárások, bizonyos ügyekben pedig nem derült ki az igazság. A büntethetetlenség mítoszát le kell rombolni, az eljárásokat pedig gyorsítani kell - szögezte le.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >