Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb kivitelezési szakaszhoz érkezett a Kisteleki úti bölcsőde fejlesztése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. június 24.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. márciusában vissza nem térítendő támogatást kapott a IV. számú (Kistelek úti) Bölcsőde bővítésére és fejlesztésére. A 2011. április 26-án átadott építési munkaterület tervezett első beruházási szakasza lezárult, mely időszak alatt a kivitelező elkészült az új épületrész szerkezeti munkálataival, sikerrel befejezte az épület alatti közmunkákat, valamint a régi épületrészben megtette a szükséges átalakításokat, melynek révén a födém elkészítésével a földszinten egy teljesen új helyiség kialakítására is sor került.

 

A beruházás építési ütemterve három szakaszból áll, a villanyszerelési munkálatok folyatásával egy időben megkezdik a gépészeti munkálatokat, a vakolást és a tetőszerkezet, valamint a nyílászárók beszerelését. Ez a szakasz az ütemtervnek megfelelően 2011. szeptember elejéig tart. A beruházás végső fázisában szeptember végén a gondozási egység mellett a járulékos terek kialakítása is megtörténik.

Ennek keretében az építés során az udvart is bővítik, egy új játszókert kerül kialakításra, valamint a kertrendezésre, nagy felületen történő térkövezésre, a külső lámpák beszerelésére és a kerítés elkészítésére. A munkálatok tervezett őszi befejezését követően a környék kisgyermekes családjait egy szép, új intézmény fogadja majd.

 

Image
Fotó: B. G.

A IV. számú Bölcsőde engedélyezési és kiviteli terveit a Fejér Európa Kft. készítette el, a kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a Halastó Camping Kft. végzi. A felújítási munkák bruttó költsége 77 millió forint. A projekt teljes költségvetése 124.457.883 forint, mely tartalmazza a támogatási összegen felüli 36% önkormányzati önerőt is (44 millió forint).

Ezen fejlesztés eredményeként az 1955-ben épült, jelenleg két gondozási egységgel működő intézmény további egy gondozási egységgel bővül, mely több mint 50 %-os férőhely-növekedést jelent, ezen kívül napközbeni gyermekmegőrzésre alkalmas terek jönnek létre, rugalmasan igazodva a munkavállaló szülők igényeihez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >