Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szent Antalra emlékeztek a börgöndiek
Szent Antalra emlékeztek a börgöndiek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. június 27.

ImageMájusban táblát is avattak a világháborús hősök emlékére. - Kápolnájuk védőszentje, Páduai Szent Antal tiszteletére búcsút szerveztek Börgöndön. A városrészben tegnap misével, majd beszélgetéssel várták az érdeklődőket. A település lakossága nemrég egy táblát is elhelyezett a templom falán, amivel a második világháborúban elhunyt 11 börgöndpusztai hősnek állítanak emléket.

 

Tornyai Gábor plébános kezdeményezésére, a Börgöndpusztai Érdekvédelmi Egyesület közreműködésével élesztették fel Börgöndön a templom védőszentjéhez kapcsolódó búcsú hagyományát. Tegnap a Páduai Szent Antal Kápolnában megtartott misén a hívek mellett még Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője is részt vett.

A misét követően a plébános és az Egyesület jóvoltából közös ebédre, birkapörkölt evésre és kötetlen beszélgetésre várták a börgöndieket.

A szervezők szerint nagyon fontosak a vasárnapihoz hasonló alkalmak, hiszen ilyenkor találkozhat a négyszáz fős városrészi közösség és erősíthetik a lakosok összetartozását. A búcsú jó alkalmat ad arra, hogy a kápolna falán elhelyezett új emléktáblát is megnézzék a látogatók. Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Börgöndi Klubjának kezdeményezésére ugyanis emléktáblát állítottak.

A lakosság és a hozzátartozók adakozásából készült el az alkotás, amelyen a második világháborúban hősi halált halt 11 börgöndpusztai lakos neve szerepel. A közösség májusban helyezte el a táblát a Szent Antal kápolna falán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >