Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow NBA-távlat: a Spursé Hanga Ádám amerikai játékjoga!
NBA-távlat: a Spursé Hanga Ádám amerikai játékjoga! Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. június 27.

ImageAz első magyar kosaras, akit draftolt egy NBA-gárda: Hanga Ádám játékjogát a kiválasztó 2. körében foglalta le a Spurs. - Sokan voltak, akik fennmaradtak késő éjjel, sőt, reggelig virrasztva, mert magyar idő szerint már hat óra is elmúlt, amikor az NBA-draft 59. kiválasztottját bejelentették. Megérte várni, hiszen a magyar és amerikai kosárlabda szerelmesei megkapták a hírt, amit reméltek: Hanga Ádámot draftolta az NBA 1999, 2003, 2005, 2007-es bajnoka.

 

A San Antonio Spurs ezzel biztosította magának, hogy Ádám (hacsak a klub addig nem cseréli el) náluk kezdje meg tengerentúli karrierjét - ennek időpontja azonban még nem tudható. A valószínű forgatókönyv, hogy a Manresával kétéves szerződést aláíró magyar klasszis Spanyolországban fog játszani a következő szezon(ok)ban, fejlődését pedig nyilván szemmel követik a tengerentúli megfigyelők.

Vagyis jórészt továbbra is csak rajta múlik, pályára léphet-e valaha az "álmok földjén", de már biztosan tudjuk, hogy tehetségével a legmagasabb szinten is tisztában vannak. Természetesen Fehérváron nagyon büszkék vagyunk Ádám sikerére, pláne, hogy reális az esélye annak, a második magyar NBA-játékos is az Albacomp korábbi csapatából kerül ki.

Dávid Kornél után bő évtizeddel most majd az Ádámról érkező híreket figyelnénk éjszaka-hajnalban. Halm Rolland is örül a fejleményeknek. - Várjuk a San Antonio megkeresését, hiszen augusztusig Ádám a mi játékosunk - viccelődött a szakosztályigazgató. - Komolyra fordítva, mindannyian büszkék vagyunk és elégedettek, hogy ismét egy Albacomp-kosarasnak adódhat meg a nem mindennapi lehetőség.

Szurkolunk Ádámnak, hogy a legszebb álmai váljanak valóra, s persze fenntartjuk, amit a búcsúztatásán is mondtunk, és ami a klubtól kapott ajándékán is ott van: mindig visszavárjuk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >