Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Klasszis játékos a bajnok csapatból: Doyne az Albacompban
Klasszis játékos a bajnok csapatból: Doyne az Albacompban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Albacomp   
2008. augusztus 12.

ImageA tavalyi bajnok csapat egyik kulcs játékosa, Jara Rubin Doyne, aki óriási szerepet vállalt a Falco első bajnoki címében az Albacomp kosárlabda csapatához igazolt. Doyne tavaly érkezett Európába, előtte a Mississippi Egyetem csapatának kapitánya volt. A 193 cm magas, 85 kg-os 1-2-es poszton bevethető játékosnak a 2007/2008-as évadban a bajnoknál a következők voltak az átlagai: 34 játszott perc, 21 dobott pont, 3 szerzett labda, 2 gólpassz, 4 lepattanó.

Doyne tavalyi teljesítménye is azt mutatja, hogy kiemelkedő, nagyszerű játékost igazolt az Albacomp. Az amerikai hátvéd szeptember 1-én kapcsolódik be a közös munkába, de Peresztegi Nagy Ákos csapata már augusztus 18-án elkezdi a felkészülést a bajnoki rajtra.

Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző nyilatkozata:


"Egy igazi gólszerző játékost kerestünk a 2-es pozícióra, aki jól dob távolról és hatékonyan tudja megbontani az ellenfél védelmét. Doyne személyében úgy gondolom olyan játékost találtunk, aki az általam elképzelteknek maximálisan megfelel és ráadásul az előző évadban Magyarországon játszott, így nem zsákbamacskát igazoltunk. Tudom, hogy új játékosunknak a kosárlabdában perspektivikus tervei vannak. Az Albacompban megtalálhatja számításait, mivel nemzetközi kupában is szerepelünk majd és a bajnokságban is szeretnénk előrébb lépni.

Augusztus 18-án Simon Balázs kivételével a csapat magyar részével elkezdem a felkészülést a 2008/2009-es bajnoki idényre. Az előző évek szisztematikus munkájának köszönhetően ez a "csoport" csak fehérvári nevelésű és kötődésű játékosokból áll. A külföldi játékosok szeptember 1-én kapcsolódnak be a munkába. Nagyon bízom abban, hogy elsejére a külföldi kontinges is teljes lesz. Simon Balázs a csapat kapitánya szeptember 25-én a délelőtti edzésen csatlakozik a csapathoz.

Az edzéstervek alapján több mint 70 edzéssel és 14 felkészülési mérkőzéssel készülünk az október 22-i rajtra. "

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >