Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Testvérvárosi EU staféta Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. június 29.

ImageElindult a futócsapat Magyarországról Lengyelországba. – Július elsején Magyarország átadja a soros EU-elnökséget Lengyelországnak. Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja a váltófutásra vállalkozó csapatot, akik a Megyeháza épülete előtti térről indultak útnak tegnap reggel.

 

Július elsején Magyarország átadja a soros EU-elnökséget Lengyelországnak. Az ünnepi esemény alkalmából kedden reggel 8 órakor a megye önkormányzata egy nyolcfős, amatőr futókból álló csapatot indított útnak, akik váltófutás keretében adják át a stafétát testvérmegyénknek, az Opole Vajdaságnak.

A Megyeháza épülete elől induló csapat a tervek szerint több mint 500 kilométert tesz meg Opole város főteréig. A futók a Komárom-Vágsellye-Trencsén-Ostrava útvonalon haladnak és július elsején lépik át a lengyel határt.

A futócsapatot három hölgy és öt férfi alkotja, akik közül heten egy Balaton körüli 200 kilométeres táv lefutásával melegítettek be a próbatétel előtt. Lengyelországban hat településen várják a csapatot, amelyhez csatlakozni is lehet.

Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke kerékpáron kíséri a futókat az utolsó 15 kilométeres szakaszon. Opoléban ünnepséggel készülnek a soros EU-elnökség átvételére. Ebbe a Hermann László Zeneiskola néhány növendéke is bekapcsolódik.

Székesfehérvár Önkormányzata támogatta a diákok és tanáraik kiutazását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >