Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow a gesztenyefákat is permetezik Székesfehérváron
a gesztenyefákat is permetezik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. június 29.

ImageVadgesztenyefákat permeteznek a tervek szerint július 1 és 10 között Székesfehérvár Városgondnoksága megbízásából. Akárcsak a platánfákat és a rózsákat, a gesztenyéket is este 7 és reggel 6 óra között, az éjszakai órákban permetezik. A méhekre nem, ugyanakkor a vizekre kifejezetten veszélyes szereket alkalmaznak. A kezdés időpontja -a bizonytalan időjárásra való tekintettel- eltolódhat, ebben az esetben a munkavégző tájékoztatja a lakosságot a permetezés új időpontjáról.

 

Élelmezés egészségügyi várakozási idő: 14 nap

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

A munkavégzés során méhekre nem veszélyes, vizekre viszont kifejezetten veszélyes növényvédőszer kerül felhasználásra. A vizekre kifejezetten veszélyes kategória azt jelenti, hogy vizek, vízfolyások, ásványi nyersanyag külszíni kitermelése során létrejött tavak környezetében növényvédő szerekkel 200m-es biztonsági távolságon belül bármely növényvédelmi tevékenység folytatása tilos.

Kérik, hogy a védekezés időpontjában az érintett helyszíneken (gesztenyefák) lehetőleg ne tartózkodjanak, az ablakokat szíveskedjenek bezárni, a fák alatt ne parkoljanak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >