Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kempo edzőtábor és övvizsga házigazdája lesz jövő héten Bodajk
Kempo edzőtábor és övvizsga házigazdája lesz jövő héten Bodajk Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2011. június 30.

Image2011. július 4. és július 10. között rendezik a Fejér megyei Bodajkon a 2011. évi Zen Bu Kan Kempo edzőtábort, mely során több sportoló is övvizsgázik. Az egy héten át tartó esemény a leghosszabb összetartást segítő rendezvénye a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezetnek.

 

A jövő heti edzőtáborban színes övre vizsgáznak majd a kempósok, de lesznek olyanok is, akik a novemberi, Dr. Harnos Imre stílusalapító nagymester által vezényelt feketeöves vizsga előszűrőjén esnek majd át.

Nem mellesleg a novemberi eseményen a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet több vezetőségi tagja is harmadik vagy negyediknél magasabb feketeöves danfokozatra vizsgázik majd. A mostani, bodajki edzőtáborral kapcsolatban Hanshi Lévai László 7. danos kempo mestert egy villáminterjú keretében kérdeztük.

Image
.

- Miért fontos esemény ez a szervezet életében?

– Azért fontos, mert egy teljes héten keresztül semmi mással nem foglalkoznak a résztvevők, csak és kizárólag a Zen Bu Kan Kempo stílussal. Minden egyebet ez idő alatt kizárnak a fejükből. Ilyenkor minden fontos dolgot el tudunk intézni.

- Mennyire szokták komolyan venni az edzőtábort a kempósok?

– Mindenki tisztában van azzal, hogy az edzőtábor egy hatalmas fejlődési lehetőséget jelent, ahol az ország legjobb kempósaival lehet együtt edzeni. Akár példaképekkel is találkozhatnak a fiatalabbak.

- Mióta rendeztek edzőtáborokat?

– Ezt az edzőtábort – időnként változó helyszíneken – 1995 óta folyamatosan megrendezzük. Vagyis ez már a tizenhetedik alkalom lesz!

 

Image
.

- Mennyire van összetartást erősítő ereje?

– Aki itt részt vesz, megérzi a „kempós család” erejét!

- Várhatóan milyen színvonalú lesz az idei edzőtábor?

– Ebben az évben körülbelül húsz kempós készül övvizsgára, különböző danfokozatok megszerzésének reményében. Ez komoly húzóerő lesz véleményen szerint. Ilyen még nem volt!

- Miért fontos egy-egy övfokozat megszerzése?

– Valamennyi övfokozat egy-egy beavatási szint azon az úton, amelyen elindultunk, és aminek soha nincs vége. Mert a Zen Bu Kan Kempo maga az út, ami folytonos. Tehát nem a cél a fontos, hanem az út!

 

Image
.

Hanshi Lévai László szerint amióta Gáncs Ferenc 3. danos mester szervezi az edzőtáborokat, különösen jó szakmai színvonalon folyik a műhelymunka. Ez kihat a levizsgázottak edzői tevékenységére is. Az előzetes tervek szerint ellátogatnak az edzőtáborba Növényi Norbert és Németh „Nyiba” Sándor olimpikonok, akik Papp Valér elnök reményei szerint egy tréninget is levezényelnek majd a tábor lakóinak.

A tervezett edzésen különböző birkózó, grappling és MMA technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök.

A Bodajkon rendezendő edzőtáborral kapcsolatos további információk megtekinthetőek a www.zenbukankempo.com internetes oldalon.

A táborról érdeklődni Gáncs Ferenc szervezőnél lehet! Telefon: +36 30 929 2475

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >