Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szükség van a járásokra
Szükség van a járásokra Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. július 01.

ImageA Fejér Megyei Kormányhivatal féléves munkáját értékelte sajtótájékoztatóján Dorkota Lajos kormánymegbízott. - Január 3-án, Fejér megyében két helyszínen, Székesfehérvár megyeszékhelyen és Dunaújvárosban nyíltak meg a kormányablakok, az integrált ügyfélszolgálati irodák. Székesfehérváron 9, Dunaújvárosban pedig 5 ügyfélszolgálati munkatárs dolgozik kétműszakos beosztásban.

 

Június 27-ig Székesfehérváron 2849, Dunaújvárosban pedig 2689 ügyfél jelent meg személyesen a kormányablakban, vagyis, kevesebb, mint hat hónap alatt összesen 5538 ügyfélnek segítettek ügye elintézésében Fejér megyében. Mivel gyakran előfordul, hogy egy ügyfél több ügyben kér segítséget a kormányablak munkatársaitól, ezért az ügyek száma meghaladja a megjelent állampolgárok számát.

Székesfehérváron 3216, Dunaújvárosban pedig 3390 ügyben jártak el az integrált ügyfélszolgálat munkatársai 2011. június 27-ig. Ez 6606 ügyet jelent, kevesebb mint hat hónap alatt – tájékoztatott Dorkota Lajos. Székesfehérváron az egyéni vállalkozókkal kapcsolatos ügyintézés az egyik leggyakoribb ügyfajta, valamint 2011. április 1-től nagymértékben megnövekedett a családtámogatási ellátások iránt benyújtott kérelmek száma, mivel a Magyar Államkincstár helyi kirendeltsége jelentős mértékben leszűkítette az ügyfélfogadási idejét.

Dunaújvárosban nagy várakozással és örömmel fogadták az állampolgárok a kormányablak létrejöttét, mivel a városban a Magyar Államkincstár, és a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság nem rendelkezik kirendeltséggel, valamint az Egészségbiztosítási Pénztár helyi kirendeltsége is csak heti két nap tart ügyfélfogadást.

Márciustól két új ügykörrel bővültek az integrált ügyfélszolgálati irodák hatáskörei, az állampolgársági kérelmek átvételével és az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos tájékoztatási feladatokkal. Dorkota Lajos szerint, Dunaújváros példája is jól mutatja, hogy az emberekhez minél közelebb kell vinni az ügyintézést. Ezért ősszel a Parlament dönt a járások létrehozásáról, Fejérben várhatóan 10-13 járási kormányhivatal és ügyfélszolgálat lesz.

A tervek szerint, azon a településen, ahol most okmányiroda van, ott lenne a járási központ is. Ez alól csak Gárdony és Velence kivétel, mert egymástól 3 kilométerre biztosan nem lesz két járási kormányhivatal. Döntés ebben az ügyben sincs még.

- Nagy munkát igényelt a 16 - addig önálló – szakigazgatási szerv összevonása, de a visszajelzések jók. A következő napokban minden szerv határozott időre kinevezett vezetőjével értékeljük a fél évet, majd július közepéig dönteni fogok a régi vagy új vezetők személyéről – tette hozzá a kormány megbízott.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >