Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Helytörténeti kiállítás és Sporttörténeti könyvbemutató Bodajkon
Helytörténeti kiállítás és Sporttörténeti könyvbemutató Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. július 01.

ImageA Bodajki Helytörténeti Egyesület 2011-ben is megrendezte szokásos évi kiállítását. Külön apropót adott a rendezvénynek a Rajos Zoltán által szerkesztett Bodajk Sporttörténete című könyv ünnepélyes bemutatása. Így a kiállítás anyaga is a sport köré öszpontosult, bemutatva a régi és a mai bodajki sportolók érmeit, serlegeit, felszereléseiket. Sőt, különböző időkből válogatva fotókon is megtekinthették az érdeklődők a helyi „sportéletet”. A jeles nap vendége volt Fent Mariann tájfutó világbajnok is.

 

A kiállítást Salgói János, a Bodajki Helytörténeti Egyesület vezetője nyitotta meg, majd Almádi István polgármester köszöntötte a vendégeket. Rajos Zoltán a könyv készületeiről tájékoztatott mindenkit, és megköszönte a kapott segítségeket.

 

Image
.

Őt követte Fent Mariann, aki üdvözölte a jelenlévőket, és örömét fejezte ki, hogy ismét szülővárosában lehet. Mint mondta: ma is Bodajkinak tartja magát – hiába szólította el a településről a sport és a munka.

 

Image
.

Az ünnepség a sportkönyv átadásával folytatódott. Tiszteletpéldányt kapott többek között Törő Gábor országgyűlési képviselő, Nemes Ferenc , a kiállítást követő sport rendezvények védnöke és fő támogatója , valamint a sportot kiemeltem segítő, és/ vagy valamikor aktívan űző több jelenlévő vendég is.

 

Image
.

A kiállítás jó hangulatú beszélgetéssel folytatódott, felidézve a régi jeles sport napokat.

 

Image
Fotó: Salgói Rita

„Köszönöm a kiállítás anyagának összeállítását és berendezését Keresztyén Orsolyának, Horváth Katalinnak, Rajos Zoltánnak és a polgármesteri hivatal dolgozóinak.” – mondta Salgói János.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >