Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tizenegy intézményvezetőt választott meg a közgyűlés
Tizenegy intézményvezetőt választott meg a közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. július 04.

ImageIskolák, óvodák és egy bölcsőde vezetésére kiírt pályázatokról döntött júniusi ülésén a közgyűlés. A képviselők emellett elindították tizenhárom oktatási intézmény nyári felújítását és a közbiztonság erősítésére is tettek lépéseket a ma tárgyalt és elfogadott napirendekkel. A meghozott döntéseket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok sajtótájékoztatón ismertette.

 

Nyolcvan napirendet tárgyalt csütörtöki ülésén a fehérvári képviselőtestület. Ezek többségében konszenzusos döntések születtek - mondta el dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere legfontosabbként a tizenegy intézményvezető megbízását említette. Mindenhol szakmai javaslat alapján határozott a közgyűlés.

Mint a polgármester elmondta: a politikai szempontok kizárásának legjobb példája a Tóvárosi Általános Iskola, ahol a korábban ellenzéki képviselőjelöltként indult Szücsné Sajtos Ágnes Katalint bízták meg az igazgatói feladatokkal. A nyár az intézményfelújítások időszaka.

Mészáros Attila ismertette a közgyűlés döntését, mellyel tizenhárom intézmény felújítására kerül sor. A tanácsnok ezek közül a Tóvárosi Bölcsődét emelte ki, ahol már nagyon fontos volt a most induló második fejlesztési ütem. A kivitelezésre kiírt pályázatra öt fehérvári céget hívnak meg.

Az intézmény-felújítási csomag része a Hosszúsétatér 50. szám alatti épület is, ahol egy rendőrőrs kap helyet, hiszen a városrészben élők régi kérése az állandó rendőri jelenlét biztosítása.

A közbiztonság erősítésére és a rendőrség támogatására több döntés is született, ezekről dr. Cser-Palkovics András a jövő héten a városi rendőrkapitánnyal közös sajtótájékoztatón számol be. Egy pályázat benyújtását emelte még ki Székesfehérvár polgármestere.

Az Önkormányzat is konzorciumi partnerséget vállalt abban a pályázatban, mellyel a Sóstón egy látogatói központ kialakításához szeretnének támogatást nyerni.

A reptérfejlesztés állásáról a közgyűlés szeptemberi ülésére kér beszámolót a képivselőtestület a terület tulajdonosától.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >