Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az EBEL elég kemény lesz
Az EBEL elég kemény lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. július 05.

ImageA Sapa Fehérvár AV 19 csapatához eddig négy játékos érkezett. Természetesen kíváncsiak voltunk arra, vajon új szerzeményeink miként látják csapatba kerülési esélyeiket, mit várnak a Volántól, s önmaguktól egyaránt.

 

Ladislav Sikorcin nevét Újpesten ismerhette meg a nagyérdemű, de ma már magyar jégkorong-válogatottnak is mondhatja magát az elmúlt szezont Csíkszeredában töltő csatár. Sikorcin szerint óriási lehetőséget kapott a fehérvári szerződéssel:

- Örülök a lehetőségnek, korábban is szó volt róla, hogy a Volánhoz igazolok, hiszen a menedzsment már keresett. Nagy lehetőség ez a pályafutásomban, amivel természetesen élni szeretnék. Cél a rájátszás, s ennek eléréséért keményen kell majd dolgoznunk. De jó lesz, erős lesz a csapat, ezért is kell megküzdenem minden egyes jégen töltött percért.

A Kanadából érkező, jobbkezes amerikai center – amilyen nincs a csapatban, elvégre Vas Márton, Eric Johansson, Ladislav Sikorcin és Nagy Gergő egyaránt balkezes – ugyan csak augusztusban érkezik városunkba, ám a sportnapilap elérte, és sikerült vele interjút készíteni, amely nem csak a www.nemzetisport.hu portálon, hanem a lap június 26-i számában is olvasható. Íme:

– Szülővárosa, Spokane és Székesfehérvár között 8627 kilométer a távolság: hogyan talált Önre az Alba Volán?

– Kevin Primeau-n keresztül keresett meg a klub. Kevin is a University of Alberta diákja volt anno, és már kora tavasszal érdeklődött irántam. Úgy tűnik, nagy tudású edző és kellemes ember is.

– Azelőtt tudott bármit is a magyar hokiról?

– Az igazat megvallva, tavaszig nem túl sokat... Viszont nagyon jó barátok vagyunk Tyler Metcalfe-fal, aki a Mol Ligában játszott az előző idényben, vele sokat beszélgettem a kapcsolatfelvétel óta. Az EBEL-ről egyébként elég sokat hallottam már, állítólag jó színvonalú bajnokság, amelyben élmény játszani. Szóval izgatott a lehetőség.

– A sajtótájékoztatón azt mondták, csak utazásszervezési nehézségek miatt nincs még itt: mikor érkezik ténylegesen?

– A tervek szerint augusztus elején a feleségemmel, Bonnie-val, aki szintén Spokaneben született.

– Mit kell tudnunk Derek Ryanről, a játékosról?

– Legfőbb erősségem a gyorsaság, a kreativitás, és a védekezésben sem vagyok rossz. Szeretem magam komplett játékosnak gondolni, aki támadásban és védekezésben is képes jól teljesíteni. Eddigi pályafutásom során sokféle szerepben játszottam már. Voltam harmadik soros védekező center, akinek az volt a dolga, hogy az ellenfél ne találjon be, és voltam az első sor ponttermelő centere is, akitől minden alkalommal elvárták, hogy gólokat szerezzen. Remélem, ezeket a tulajdonságaimat a nagyobb európai jégfelületen is kamatoztatni tudom, és ezzel hozzájárulhatok a csapat sikerességéhez.

– Célokkal érkezik, vagy ugrás az ismeretlenbe?

– Egyetlen célom van, hogy sikerekre vezessem a klubomat. Remélem, bizonyítom majd, hogy ezen a szinten is tudok hokizni, nem is akárhogyan. Nagy lehetőség ez számomra, kihasználhatom az erényeimet a nagyobb felületen, és fejlődhetek is.

Láda Balázs és Magosi Bálint viszont már itt vannak, így velük a kapcsolatfelvétel is könnyebb volt. Előbbi Miskolcról érkezett, ahonnan…

- Ahonnan elengedtek, mert jottányit sem lesz erősebb a csapat, így én is a váltás mellett döntöttem – folytatja a mondatot a hátvéd. Úgy érzem, a váltás jót tesz a számomra, s remélem, minden mérkőzésen jégre is tudok majd lépni. A sorok összecsiszolódásához persze idő kell, ám arra már nekem kell odafigyelnem, hogy bírjam erővel a megterhelést. Szerintem nem lesz gond, szorgalmasan fogok edzeni, hogy a lehető legjobb erőállapotba legyek, mire ősszel elkezdődik az EBEL.

Az osztrák bajnokságra gondol már Magosi Bálint is, amikor azt mondja:

- Az EBEL elég kemény lesz… Már a felkészülési mérkőzések programja, s nyilván majd a tempója is nehéz szezont ígér, de ez a dolgunk. Három évvel ezelőtt már kerestek a fehérváriak, de éppen akkor írtam alá új szerződést Dunaújvárosban, ennek ellenére minden évben tartottuk a kapcsolatot. Örülök, hogy így alakult, s végre a Volán játékosa lehetek. Fontos, hogy a két éves szerződés miatt kiszámíthatóbb a jövő, az pedig, hogy erősítésként gondoltak rám, büszkeséggel tölt el. Óriási fejlődést várok el magamtól, be akarok lőni a helyzeteimet, de tudom, emellett védekeznek is kell majd. Előző csapatomban más volt a helyzet, ott az első két sor valamelyikében kaptam szerepet, s szinte végig a támadóharmadban voltam, míg most a harmadik, negyedik sorban lehetek, más taktikai utasítással jégre küldve. Várom már a szezonkezdést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >