Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Maroshegyi Óvodában folytatódott az intézménybejárási sorozat
A Maroshegyi Óvodában folytatódott az intézménybejárási sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. július 06.

ImageA Maroshegyi Óvodában folytatódott az intézmények állapotát felmérő polgármesteri bejárássorozat. Dr. Cser-Palkovics András rendkívül fontosnak tartja, hogy személyesen is tájékozódjon az egyes intézmények állapotáról. Az óvodai férőhelyek kapcsán kiemelte, hogy hamarosan elindul egy állami óvodafejlesztési program, melyen Székesfehérvár is részt vesz majd.

 

Azért van nagy szükség az intézménybejárásokra, hogy a lehető legjobb döntéseket lehessen hozni annak érdekében, hogy az infrastrukturális körülmények minél jobbak legyenek egy-egy intézmény tekintetében.

 

Image
.

Az elmúlt 10-15 évben az intézmények felújítására sajnos nem sokat fordított a város önkormányzata, így jelenleg több bölcsődében, óvodában és iskolában van szükség sürgős felújításra. Éppen a legutóbbi Közgyűlés fogadott el egy olyan rekonstrukciós csomagot, mely 13 intézmény kisebb-nagyobb felújítását tartalmazza.

 

Image
.

A Tóvárosi Bölcsőde és a Vasvári Pál Gimnázium felújítása két legnagyobb volumenű munka ezek között. Ugyancsak fontos lépés, hogy jól halad a Kisteleki Úti Bölcsőde bővítése és felújítása és ha minden a terveknek megfelelően alakul ősszel visszaköltözhetnek a gyerekek a régi-új intézménybe.

Dr. Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy nem csak bölcsődei, hanem óvodai férőhelyhiány is van a városban, éppen ezért fontos, hogy mielőbb bővítse az intézményeket a város önkormányzata azokban a városrészekben, ahol sok kisgyermekes család él.

 

Image
.

A Maroshegyi Óvoda vezetője Békésiné Kimiti Ágnes elmondta, hogy évente 20-30 körzetes gyermek felvételét kell elutasítaniuk férőhelyhiány miatt. Az intézménybe egyébként jelenleg 221 gyermek jár és nyolc csoportot tartanak fent.

 

Image
Fotó: B. G.

Az intézmény az „óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” programot vallja, így nagyon nagy figyelmet fordítanak a népi, kézműves foglalkozásokra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >