Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rendőrőrsöt hoznak létre és rendszámfelismerő rendszert vásárolnak
Rendőrőrsöt hoznak létre és rendszámfelismerő rendszert vásárolnak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. július 07.

ImageA júniusi közgyűlésen több olyan témát tárgyalt Székesfehérvár képviselőtestülete, amelyek a közbiztonság erősítését szolgálják. Ez alapján elindul egy program, aminek keretében minden iskolának saját rendőre lesz, aki a közlekedésbiztonsági és a bűnmegelőzési kérdésekről tájékoztatja a diákokat. Rendőrőrsöt hoznak létre Alsóvárosban, ennek épületét augusztus közepéig újítják fel. Az Önkormányzat támogatásával rendszámfelismerő rendszert vásárol a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

 

A „Nekem Fehérvár” programban kiemelt szerepet kap a közbiztonság erősítése – mondta dr. Cser-Palkovics András a szerdai sajtótájékoztatón. – Székesfehérvár polgármestere szerint ezt szolgálják a múlt heti döntések, valamint a kapitányság és az önkormányzat közötti jó együttműködés. Fontos a személyes kapcsolat, ami az „Iskola rendőre” programmal egy-egy általános iskola és rendőr között kialakul majd.

Image
.

 

Legfőbb előnye a problémák feltérképezése, megelőzése és hatékony megoldása. Alapvető cél a fiatalok életre nevelése a bűn- és baleset-megelőzési témakörökben – összegezte a Fehérváron elinduló program lényegét dr. Csizek Tibor.

A városi rendőrkapitány köszönetet mondott az Alsóvárosi rendőrőrsnek biztosított épületért is. Mészáros Attila önkormányzati képviselőnél rendszeresen jelezték a körzetben élők, hogy szükség lenne az állandó rendőri jelenlétre. A Hosszúsétatér 50. szám alatti épületben kialakításra kerülő őrssel most ez válik lehetővé.

Az Önkormányzat 6,5 millió forintból augusztus közepére felújíttatja az épületet, ahol a rendőrkapitány tájékoztatása szerint az ún. déli akciócsoport kap majd helyet. Ez az alsóvárosi, maroshegyi és tóvárosi körzeti megbízottak mellett 13 környező település körzeti megbízottját tömöríti majd. Ha az alsóvárosi minta beválik, további városrészekben is megvalósítják – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

Image
Fotó: ÖKK

 

Székesfehérvár polgármestere a költségvetési rendelet módosítására is felhívta a figyelmet, amivel majd egymillió forint pluszforrást biztosítanak a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak. Ebből 800 ezer forintot egy rendszámfelismerő rendszer megvásárlására fordítanak. Az emberek biztonságérzetéhez hozzátartozik, hogy biztonságban tudják autójukat.

Dr. Cser-Palkovics András szerint ezért fontos a lopott autók megtalálásának hatékonyságát növelni. Ezt megerősítette a városi rendőrkapitány is. Dr. Csizek Tibor egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy az új rendszámfelismerő rendszerrel nemcsak a lopott autókat, hanem például a lejárt forgalmival közlekedő autókat is kiszűrik kollégái.

Lakossági fórumot szervez Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ahol Székesfehérvár polgármesterével és rendőrkapitányával közösen az Alsóvárosi rendőrőrs létrehozásáról tájékoztatják a körzetben élőket. Az alsóvárosiakat 2011. július 12-én 18 órakor várják a rendőrőrs leendő épülete, a Hosszúsétatér 50. szám előtt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >