Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Térfigyelő kamera buktatta le a fatolvajokat
Térfigyelő kamera buktatta le a fatolvajokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. július 07.

ImageA sárbogárdi nyomozók összehangolt munkájának, illetve a cecei térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően sikerült elfogni azt a négy németkéri fiatalembert, akiket 13 köbméter akácfa eltulajdonításával gyanúsítanak.

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a 13 köbméter már kivágott és előkészített akácfa Cece és Németkér közötti erdőből tűnt el június 19-én. Az ismeretlen tettesekkel szemben indult nyomozás során a sárbogárdi nyomozók segítségére voltak a cecei térfigyelő kamerák aznapi felvételei, melyeken látni lehetett két olyan fákat szállító pótkocsis traktort, melyeket nem a helyiek használnak.

A felvételek elemzését, valamint az adatgyűjtéseket követően a nyomozók eljutottak ahhoz a cecei telephelyhez, ahol az akácfákat a tettesek eladták. Az összes akácfa megkerült, amit a nyomozók le is foglaltak, majd innen jutottak el öt németkéri fiatalhoz.

Tegnap este fogták el és állították elő őket a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol négyüket gyanúsítottként, míg egyiküket tanúként hallgatták ki a 227 500 Ft értékű falopással kapcsolatban.

A 21, a 20 és a két 19 éves gyanúsított mindegyike elismerte a terhükre rótt bűncselekményt. Még azt is elmondták, hogy egyikük nagyapjának a traktorát használták a farönkök elszállításához.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon tovább folyik a nyomozás, melynek során a nyomozók egyrészt vizsgálják a telephely vezetőjének orgazdai szerepét, másrészt azt, hogy a németkéri fiatalokból álló csapat összefüggésbe hozható–e más korábban elkövetett bűncselekménnyel.

 
< Előző   Következő >