Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Ebben a könyvben adatok és tények vannak"
"Ebben a könyvben adatok és tények vannak" Nyomtatás E-mail
Írta: fidesz   
2011. július 07.

ImageLe akarjuk a múltat zárni, de megengedhetetlen, hogy a kiindulási pontot eltöröljük. – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester annak kapcsán, hogy bemutatták az úgynevezett fehér könyvet, melyben a főváros ötven legsúlyosabb örökölt problémáját szedték pontokba. A fehér könyv letölthető a kapcsolódó anyagoknál.

 

Valamihez viszonyítani kell a várt eredményeket, és tisztába kell lenni azzal, hogy a város vezetését milyen állapotban kellett átvenni – indokolta a fehér könyv készítését Tarlós István. Ebben a könyvben adatok és tények vannak – fűzte hozzá. A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a tényanyagot a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai állították össze, jellemzően azok az emberek, akik korábban is itt dolgoztak.

A helyzetet és a tényeket akartuk leírni, nem pedig személyeskedni – mondta el Tarlós annak kapcsán, hogy a fehér könyv nem tartalmaz neveket vagy személyre szóló vádakat. A dokumentum a 2010 októberéig tartó állapotokat rögzíti, az adatok a készítés időpontjának megfelelő pontosságúak. A főpolgármester aláhúzta: a könyv az 50 legsúlyosabb problémát tartalmazza, de senki se gondolja, hogy nincs több. Tarlós István bejelentette azt is, hogy nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni.

Hozzátette: vita vagy komment esetén kommentár nélkül, az adott hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik válaszként a vita által érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és aláírás feltüntetésével. Ezzel az anyaggal a magunk részéről a múltat lezárjuk, de megengedhetetlen, hogy kommunikációs játékokkal eltöröljék a viszonyítási alapokat – hangsúlyozta Tarlós István. Már elindult az MSZP részéről az a közismert kampány, hogy a saját hibáikat, mulasztásaikat a feledékenységre alapozva áttolják a másik térfélre – indokolta a főpolgármester, megjegyezve: ilyet nem játszunk.

A fehér könyv megjelenik a Metropolban, és még egy olyan ingyenes újságban, amellyel az előző városvezetés kötött szerződést. Elérhető lesz továbbá a főváros, a főpolgármester és György István főpolgármester-helyettes és Németh Zoltán, a fővárosi Fidesz-frakcióvezető honlapján, valamint több közéleti személyiségnek, újságíróknak, politikusoknak, politológusoknak is elküldik. Várható majd egy bővebb kiadás is, ez majd az interneten teszik közzé nagyjából egy hét múlva. A könyv a Városháza saját nyomdájában készült.

"Egy fillérbe nem került" – jegyezte meg Tarlós István. A fehér könyv letölthető a kapcsolódó anyagoknál. A főpolgármester egy napilap kapcsán elgondolkodtatónak nevezte a MOL-ügy fejleményeit. Érdemes óvatosnak lenni azzal, hogy indulatból vagy érzelemből valaki mit és hogy ír le – fűzte hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az „egyik baloldalinak mondott napilap” teljesen téves információjára hivatkozva az Alstom az első fordulóban pert nyert a főváros ellen.

A médiában a napokban megjelent Alstommal kapcsolatos híreket képteleneknek és hamisaknak nevezte Tarlós István. Bejelentette, hogy az Alstom vezetője várhatóan július 21-én jön Budapestre. Ha akkor meg tudnak állapodni, a dokumentumot egy záradékkal látják el, amely szerint akkor léphet életbe a megállapodás, ha azt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta. De felhívta a figyelmet arra, hogy július 20-a és augusztus 20-a között szinte reménytelen határozatképes közgyűlést összehívni.

A metrókocsi-szerződés kapcsán a főpolgármester emlékeztetett arra, hogy egy vitás pont maradt, de ennek megoldása nem a fővároson múlik. Magyarázatképpen hozzátette: a vasúthatósági engedély ügyében a fővárosnak nincsen szerepe, a vita a francia cég és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között zajlik. A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt – tette hozzá. Az Alstom és a hatóság között folyik a meccs, aminek el kell dőlnie. Ez nem rajtunk múlik, viszont ezen múlhat az uniós támogatás – fogalmazott Tarlós István.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >