Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Betörtek a Vakvezetőkutya Kiképző Iskolába - segítséget kér a LÁRKE Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageLopni bűn. Lopni az elesettől – még nagyobb bűn. S elvenni azt, ami a létezéshez szinte elengedhetetlenül szükséges – a „megbocsátható” és a „megbocsáthatatlan” határai közé szoruló érzetet váltja ki a szemlélőből. A székesfehérvári Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének (LÁRKE) tájékoztatása szerint ismeretlen tettesek betörtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya Kiképző Iskolájába, ahol jentős anyagi kárt okoztak.

A tolvajok levágták a gépkocsibejáró kapuját, több helyen megrongálták a kerítést, és a kutyák képzésére szolgáló tanpályán szinte minden fémből készült oktató objektumot tönkretettek, és elvittek, ellehetetlenítve ezzel a kutyák képzését, az oktatók munkáját. A kár becsült értéke a helyreállítási költséggel hozzávetőlegesen 2,5 millió forint.

A LÁRKE közleményéből kiderül, hogy Magyarországon több, mint 100 vak ember életét és közlekedését segíti vakvezetőkutya, és jelenleg 85 látássérült ember vár képzett segítőtársra.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége nevében Dr. Szőke László és Dr. Micserics József kéri mindazok támogatását, akik a helyreállításban építőanyaggal, szakmunkával tudnának segíteni, jelentkezzenek a 06-70-3-777-222-es telefonszámon. A helyreállítási költségek pénzbeni támogatását pedig a 11714006-20012704-es adományszámla számra várják.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >