Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Hőségriadó idején a rendőrök is jobban figyelnek& Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. július 12.

ImageAz országos tiszti főorvos által kiadott III. fokú hőségriasztás miatt a megye rendőri állománya is jobban figyelt az állampolgárokra, de tudják, hogy épp a hőség miatt az állampolgárok és az intézkedés alá vont személyek is agresszívebbek, türelmetlenek lehetnek. Épp ezért igyekeztek, s igyekeznek mindig intézkedéseik során még türelmesebbek, még toleránsabbak lenni….

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a III. fokú hőségriadó elrendelésével egy időben a szolgálatban lévő rendőri állomány eligazításába plusz szempontokat vettek fel a parancsnokok. Meghatározták számukra, hogy a nagy hőségre és az esetleges rosszullétekre tekintettel még jobban figyeljenek a közterületen tartózkodókra.

Ennek értelmében fokozott figyelmet fordítanak – elsősorban bevásárló központok környékén – a parkolókban lévő járművek ellenőrzésére. Amennyiben a gépjárműben magára hagyott gyermeket, magatehetetlen személyt, vagy háziállatot találnak, haladéktalanul megteszik a szükséges életvédelmi intézkedéseket.

A rendőrök a riadó alatt kiemelt figyelmet fordítanak a közutakon a forgalmi torlódások megakadályozására. A kialakult torlódások kezelése, az utazó közönség egészségvédelme érdekében folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatáskörrel rendelkező együttműködő szervekkel, akár a torlódások felszámolása érdekében, akár az érintett utasok ivóvíz ellátásának biztosítására.

A különleges eligazítások során elhangzott, hogy a hőség miatt az intézkedés alá vont állampolgárok is agresszívebbé, türelmetlenebbé válhatnak. Erre tekintettel nagyobb türelemmel kell viseltessenek az egyenruhások intézkedéseik alkalmával.

A rendőrség ugyanakkor kéri, hogy csak az induljon útnak kisgyermekkel, krónikus beteggel ezekben a napokban, akinek feltétlenül szükséges! Akár autóval, akár tömegközlekedésben, akár gyalogosan közlekednek, legyen a táskában elegendő ivóvíz, krónikus betegek számára megfelelő gyógyszer!

Lehetőség szerint tartózkodjanak keveset a tűző napon!

 
< Előző   Következő >