Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szörfösöket mentettek a gárdonyi rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. július 13.

ImageAz utóbbi napokban két szörfös is segítségre szorult a Velencei-tóban. Mindkettőjüket a gárdonyi vízirendőrök segítették partra.

 

Pénteken délelőtt egy 11 éves budapesti kisfiú volt az, aki a Velencei-tó Belső- tisztás elnevezésű vízterületén szörfözött.

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy az eset során I. fokú viharjelzés volt érvényben, amikor a hajójukkal éppen arra járőröző rendőrök azt látták, hogy a fiú a deszkán áll, és próbálja a mintegy 30-40 km/h-s szélben a vitorlát kiemelni a vízből, de nem sikerült neki. Így segítségére siettek.

A fiút a hajójukba segítették, míg a szörföt vontára vették, és mindkettőjüket kivitték a partra. Ott a fiút átadták édesanyjának, aki nagyon hálás volt a rendőröknek.

Hétfőn este hat órakor a II. fokú viharjelzés ellenére tartózkodott a Velencei-tó Öreg- tisztás elnevezésű vízterületen, a szárazföldtől mintegy 250 méterre egy férfi a szörfbe kapaszkodva. Mint később kiderült, a szörföt ismerőse használta, de miután nem tudott vele kijönni a partra, ott hagyta és kiúszott.

A 35 éves érdi férfi volt az, aki mentőmellényt vett fel és visszament a szörfért a vízbe, de nem tudta kihúzni. Ekkor értek oda hozzá a rendőrök. A férfit beemelték hajójukba, míg a szörföt vontára tették, és kivontatták a partra. A férfit a rendőrök a partra segítették, majd az általa elkövetett szabálysértés miatt figyelmeztették.

"Ezúton hívjuk fel a figyelmet a csónakázás, vitorlázás, szörfözés, és a belső égésű motoros vízi-jármű üzemeltetésére, valamint a vízi közlekedésre és a szabad vízen való tartózkodásra vonatkozó szabályokra!" - mondta Németh-Kész Mónika.

 
< Előző   Következő >