Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Grand Inkubátorház - év végére készül el az épület a Király soron
Grand Inkubátorház - év végére készül el az épület a Király soron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. július 13.

ImageEgyedülállóan energiatakarékos lesz az az új inkubátorház Sékesfehérváron, melyet a Gran-Due Kft épít a Király soron. A mintegy 190 milliós projektről sajtótájékoztatón számolt be a fehérvári vállalkozás. A tervek szerint év végére elkészülő épületben 11 iroda, 2 műhely és egy oktató- illetve egy tárgyalóterem is szolgálja majd a fiatal vállalkozásokat.

 

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András elismerően szólt a beruházó, fehérvári vállalkozásról. Mint mondta az inkubátorház arra ad lehetőséget a fiatal vállalkozásoknak, hogy megvalósítsák ötleteiket és később akár ipari parkba költözhessenek. Kiemelte, hogy a nagy multinacionális vállalatok mellett fehérváron a legtöbb embert a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatnak.

 

Image
.

Ezek a cégek termelik jelentős részét annak az adóbevételnek, melyből a közintézményeket és a közalkalmazottakat fent tudja tartani a város önkormányzata. Hangsúlyozta továbbá, hogy Székesfehérvár vonzza a fiatal vállalkozásokat. Fejes László a Gran-Due Kft ügyvezető igazgatója arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy Székesfehérvár alkalmas hely arra, hogy további inkubátorház épüljön a városban. Az országban mintegy negyven inkubátorház működik jelenleg, köztük három Fehérváron.

Mint mondta, az általuk építendő épület a Királysoron valósul meg, közel a belvároshoz, míg a város többi inkubátorháza ipari környezethez közel működik. Olyan fejlett vállalkozói inkubációs környezetetet szeretnének kialakítani, mely alapja lehet egy működőképes vállalkozás megerősödésének, növekedésének.

Mint elhagzot,t szeretnének hozzájárulni a munkahelyteremtéshez, a helyi foglalkoztatottság növeléséhez, a K+F és innovációs szolgáltatások nyújtásához és ezzel a betelepült vállalkozások versenyképességének növeléséhez. A Grand Vállalkozói Inkubátorházba betelepülő kis- és középvállalkozások nem működhetnek 3 évnél régebb óta, továbbá az inkubációs időszak hossza egy vállalkozás esetében maximum 5 év lehet, melyet követően új betelepülő kerül az adott vállalkozás helyére.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Az épület hűtése-fűtése teljes egészében megújuló energiával történik: akalkulált energia besorolás A+ lesz az komplexumnak. Az épületben intelligens lámpák, integrált vagyonvédelmi rendszer, közelítő kártyás beléptető rendszer, behatolás jelző rendszer, IP kamerás video figyelő rendszer, tűzjelző rendszer lesz, továbbá teljesen akadálymentes, így bárki számára megközelíthető és használható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >