Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Informatikai pályázat a kis- és közepes vállalkozásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. július 14.

ImageKét informatika pályázatot hirdetett kis- és közepes vállalkozások számára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázatok összértéke tizenegy milliárd forint, a cégek július 1-től jelezhetik igényüket. - hangzott el a témában, Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón.

 

Dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára az eseményen elmondta: a pályázatok célja, hogy biztosítsák a versenyképességet a kkv-k számára, hiszen ezen cégek a gazdaság motorjai lehetnek és csak akkor tudnak igazán hatékonyan működni, ha adottak a megfelelő informatikai - infrastrukturális feltételek.

 

Image
.

Összesen tizenegy milliárd forintos keret áll rendelkezésre, a támogatás mértéke a beruházás értékének maximum negyven százaléka lehet. A vállalkozások pályázhatnak különféle technikai eszközök beszerzésére, honlap készítésére, webáruház létrehozására és dolgozók képzésére.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a pályáztatás gyors és egyszerű, a kérelmeket harminc napon belül elbírálják, pozitív válasz esetén pedig tizenöt napon belül megkötik a támogatási szerződést.

 

Image
.

Pályázni 2012. december 31-ig, illetve a pénzügyi keret kimerüléséig lehet. Székesfehérvár polgármestere a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a versenyképesség a fejlődés alapfeltétele, ezért mindenképpen érdemes pályázniuk a vállalkozásoknak.

Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint a megyeszékhely gazdasága nagyon heterogén, minden cégtípus megtalálható, a város pedig csak akkor lehet sikeres, ha valamennyi, gazdasági tevékenységet végző vállalkozás jól tud működni.

 

Image
Fotó: ÖKK

A polgármester arra biztatta a cégeket, hogy a pályáztatás gyorsaságára való tekintettel minél hamarabb adják be támogatási kérelmeiket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >