Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mesés élmények, barátságok Erdélyből
Mesés élmények, barátságok Erdélyből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. július 15.

ImageCsodás élményekről, újonnan kötött barátságokról számoltak be a sajtónak azok a Fejér megyei általános iskolások, akik múlt pénteken tértek haza az Erdélyben megrendezett Cimbora-táborból. Az öt felső tagozatos diák a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház két irodalmi pályázatán szerepelt sikeresen, jutalmul kapták a lehetőséget az utazásra.

 

A rossz időjárás ellenére kiválóan érezték magukat, túráztak, különféle foglalkozásokon vettek részt és új ismeretségeket kötöttek erdélyi gyerekekkel, akik - a Fejér megyeiek szerint - rendkívül vendégszeretőek és barátságosak voltak. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház hagyományaihoz híven idén is meghirdette általános iskolásoknak a Tollpihe Meseíró Pályázatot és az Óperenciás Mesemondó Versenyt.

 

Image
.

Adorján Viktor igazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a felsős tagozatos díjnyertesek utazhattak el a Cimbora-táborba, melyet a Sepsiszentgyörgytől 50 kilométerre lévő Hatod nevű területen rendezett meg a Cimbora című folyóirat július 1-7. között. Magyarországról egyedül a Fejér megyeiek mehettek, a többi résztvevő a Kárpát-medence más területeiről, főleg Erdélyből érkezett.

A tábor célja az üdültetésen kívül az volt, hogy olyan élményekkel gazdagítsák a gyerekeket, melyeknek köszönhetően lelkiekben töltekeznek, alkotókészségük és fantáziájuk pedig gazdagodik. A Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója, Molnár Erika arról számolt be, hogy számára az újságírás és a színjátszás jelentett nagy élményt, szerinte a kinti gyerekek összetartóbbak, mint itthon a magyarok.

 

Image
Fotó: ÖKK

A Tóvárosi Általános Iskolában tanuló Keserű Viktória is sok barátot szerzett, számára a kézműves foglalkozások jelentettek nagy élményt. Eisenberger Janka, aki a Hétvezér Iskolában tanul, a túrákat élvezte legjobban és azt, hogy nem szabták meg számukra, mikor feküdjenek le esténként. A Széna Téri Iskolába járó Kovács Dávid még nem járt külföldön, így az utazás, a finom ételek rendkívüli élményt jelentettek számára, úgy érzi, hogy régi barátait hagyta Erdélyben.

A sárbogárdi Simon Csabát a táj szépsége és az emberek közvetlensége bűvölte el leginkább. Adorján Viktor a sajtótájékoztatón hozzátette: a gyerekek táboroztatása minden évben nagy anyagi teherrel jár a művelődési ház számára, mert erre a célra nem tudnak pályázni.

Bizonytalan a jövő évi erdélyi utazás, az igazgató azonban reménykedik, hogy financiális okok miatt mégsem kell megtörniük a többéves hagyományt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >