Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári járőrök éjszakai betörőfogásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. július 18.

ImageA Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei egyetlen éjszaka során két betörőcsapatot is fülön csíptek. Az elfogások sikerének kulcsa egyrészt a szemtanúk bejelentése, másrészt a járőrök gyors reagálása volt.

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy éjfél után mintegy negyed órával kapott bejelentést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyelete, miszerint a Budai úton található egyik tízemeletes lakóháza alatt található vegyesbolt ablakrácsát ketten feszegetik. A bejelentést a szomszédos ház egyik lakója tette. A gyors bejelentésnek köszönhetően a pároson még „munkájuk” közben sikerült rajtaütni.

A városban szolgálatot teljesítő járőröket ugyanis az ügyeletes egyből a helyszínre irányította. Az egyik férfi éppen akkor tépte ki a rácsot tartó egyik pántot a falból, amikor a rendőrök odaértek gépkocsijukkal. Mikor észrevette az egyenruhásokat, futásnak eredt, de nem jutott messze. Egyből elfogták. Társának azonban sikerült elmenekülnie, annak ellenére, hogy a többi járőrautó különböző irányból érkezett a helyszínre.

A két elkövető ugyan 20 000 Ft-os kárt okozott a rongálással, de a tettenérés miatt a betörés meghiúsult, az elkövetők nem jutottak be a boltba, így onnan semmit nem vittek el. A helyszínen elfogott 19 éves fehérvári férfit a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Tagadta a bűncselekmény elkövetését. Szabadlábon védekezik. Társát még keresik.

A vegyesbolti betörés meghiúsítását követően nem sokkal később – 02 óra 10 perckor – a fehérvári járőrök újabb küldést kaptak a Központi Ügyelettől. A helyszín ezúttal a Zámolyi úton található egyik telephely volt. A bejelentés szerint – amit egy közelben lakó asszony tett, aki az éjszaka közepén zajokra ébredt – két alak mászott ki a telephely kerítésén. Mint később kiderült, a telephelyen lévő épület két darab réz ereszcsatornáját feszítette le a két elkövető, majd a kerítésen kimászva menekülőre fogták.

Egyikük biciklire pattanva a két ereszcsatornával együtt próbálta minél előbb elhagyni a helyszínt, míg a másik futva menekült. Előbbinek nem sok esélye volt. Az ügyeletes küldése után alig telt egy perc, mikor a szolgálatirányító parancsnokok már a telephely közelében lévő Zámoly közben voltak, ahol el is fogták a biciklivel menekülőt. Az meglátva a rendőröket, ijedtében még a csatornákat is eldobta a kezéből.

A társának sikerült kereket oldani. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki a lopással kapcsolatban, melynek során beismerte, hogy nem először járt a telephelyen. Két héttel ezelőtt ugyanarról az épületről három ereszcsatornát távolított el. A fehérvári nyomozók bűnügyi őrizetbe vették. Társát keresik.

 
< Előző   Következő >