Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Technológiai egységben folytathatja tevékenységét a székesfehérvári cég Nyomtatás E-mail
Írta: Péter Kinga Fruzsina   
2011. július 26.

ImageAz ELME Automatika Kft. 87.000.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázata keretében a „Gyártócsarnok és tervező-fejlesztő irodaépület építése az ELME Automatika Kft. új telephelyén, az Alba Ipari Zónában” című projekt megvalósítására. A projekt keretében felépített csarnokot és irodaépületet ünnepélyes keretek között adták át.

 

Kovács István, a cég ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy az ELME Automatika Kft-t, a korábban szerzett géptervezői, fejlesztői és vezetői tapasztalatát felhasználva 1991-ben alapította. A vállalkozás fő tevékenysége termék specifikus készülékek, célgépek, szerelősorok, tesztelő berendezések tervezése és gyártása.

 

Image
.

Kezdetben a vevőkör a hazai cégekből állt, ma már olyan jelentős külföldi partnerekkel állnak kapcsolatban, mint a Continental vállalatcsoport, az Electrolux, a Valeo, a Bosch Retrox vagy a Robert Bosch. A kft évről évre dinamikusan fejlődött. Az uniós támogatással megvalósult beruházás szükségességét a folyamatosan növekvő megrendeléseknek, a vevői igényeknek és a piaci követelményeknek való megfelelés indokolta.

A projekt célja a korszerű gyártócsarnok és tervező-fejlesztő irodaépület létrehozásával, a gépek, berendezések technológiai folyamatoknak megfelelő elhelyezése és egy korszerű, biztonságos gyártást elősegítő, számítógépes háttérrel segített raktározási rendszer telepítése volt, mellyel szervezési és logisztikai költségek megtakarítása, ezáltal a piaci versenyképesség növelése vált lehetővé.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke beszédében elmondta, hogy a telephely fejlesztéses pályázati ablak jelentősen hozzájárul a munkaerő piaci és a gazdasági stabilitás megteremtéséhez. A kiírás célja olyan cégek támogatása, akik a saját területükön már bizonyítottak és nem elkezdenek valamit, hanem tovább fejlesztik a már meglévő kapacitásukat, ezzel új munkahelyeket és egzisztenciális biztonságot teremtve.

Fejér megyében az 56 nyertes pályázat bizonyítja az uniós tőke befektetésének hasznosságát. Jelen projekt 174 000 000 forintos összköltséggel, 87 000 000 forintos elnyert támogatással valósulhatott meg. A cég 30 munkahely megőrzését és 7 új álláshely teremtését vállalta, ami mára 15-re emelkedett.

 

Image
Fotó: Péter Kinga Fruzsina

A vállalkozás sikerességét és az uniós források helyes elosztását bizonyítja az is, hogy a piaci igényeknek köszönhetően a fejlesztés már most újabb beruházásokat indukál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >