Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Két és fél ezren a Velencei-tavi regattán
Két és fél ezren a Velencei-tavi regattán Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. július 26.

ImageRekordszámú résztvevővel rendezték meg hétvégén a Velencei-tavi Északi evezőspályán a 113. Országos Utánpótlás és Masters Bajnokságot. - A háromnapos versenyen az utánpótlás-korúak mellett a veteránok és az adaptív versenyzők is hajóba ültek; a 70 versenyszámban mintegy két és félezer beülő vett részt. A hőség mellett az olykor erős oldalszél is nehezítette a versenyzést – több alkalommal át kellett sorolni a pályákat.

 

A 11 éves mini korcsoportosoktól a 18 éves ifjúságiakon keresztül a masters-versenyzőkig sokan ragadtak evezőlapátot kezükbe a hétvégén. A legnépesebb mezőny a fiú tanuló egypárevezősöknél volt, ahol összesen 48-an regisztráltak. Legidősebb nevezett versenyző a hölgyeknél Hajós Hollanda Éva 1935-ben, míg az uraknál Stehlik József 1930-ban született (mindketten az MTK evezősei). Ezek az életkorok is bizonyítják az evezőssport jótékony hatását az egészségre.

 - A hagyományosnak mondható, minden korábbi országos bajnokságnak otthont adó szegedi evezőspálya ebben az időpontban nem állt rendelkezésünkre a kajak-kenu vb miatt, így választottuk a Velencei-tavi helyszínt. Az idén szintén a hagyományoktól eltérő, hogy a felnőtt versenyszámok egy külön, szeptemberi időpontban kerülnek megrendezésre, de azok már Szegeden – mondta Zsömle Balázs, a szövetség elnökségi tagja.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével, és a pénteki nyitónapon érmeket adott át a legjobbaknak Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >