Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Mentálisan is felkészültünk a bajnokságra"
"Mentálisan is felkészültünk a bajnokságra" Nyomtatás E-mail
Írta: Wéninger Ákos   
2011. július 26.

ImageA Paks ellen csapatunk egyik legjobbja volt a két gólt is szerző Vasziljevics, aki percekkel a kezdés előtt került a kezdőbe, de a 4. percben már gólt lőtt.

 

- Hogyan értékeled a Paks elleni mérkőzést?

- Kívülről biztos úgy tűnt a szurkolóknak, hogy ez egy sima mérkőzés volt, azonban egy nagyon jó Paksot sikerült legyőznünk és belülről egyáltalán nem éreztük úgy, hogy könnyű meccs lett volna. Nagyon fontos volt, hogy már a mérkőzés legelején sikerült gólt szereznünk. A csapat nagyszerűen játszott, ha minden bajnokin hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, akkor elérhetjük célunkat és megvédhetjük a bajnoki címűnket.

- Mondtad, hogy nagyon fontos volt már a mérkőzés elején megszerezni a vezetést. Lőttél már ilyen gyorsan gólt az NB I-ben?

- Igen, amikor Kaposváron játszottam, többször is sikerült a mérkőzés korai szakaszában gólt szereznem. A Tatabánya ellen játszottunk 2007-ben és a 8. percben lőttem az első gólt, végül 4-0-ra nyertünk. Volt egy Sopron elleni meccs is, szintén 2007-ben, amikor már a 3. percben betaláltam az ellenfél kapujába, akkor 2-2 lett a végeredmény. Nagyon örülök annak, hogy most is hamar gólt tudtam lőni, de sokkal fontosabb az, hogy a csapat remekül játszott és győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

- Eredetileg nem szerepeltél volna a kezdőcsapatban és csupán percekkel a meccs előtt derült ki, hogy mégis játszanod kell, ám láthatóan ez egyáltalán nem okozott gondot számodra.

- Valóban így történt, azonban a Paulo Sousa vezette szakmai stáb nem csak fizikálisan készít fel minket a mérkőzésekre, hanem fejben is. Ez azt jelenti, hogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy bármikor pályára léphetünk, és amikor ez megtörténik, akkor a legjobb formánkat kell hoznunk. Történhet akár egy sérülés is már a mérkőzés elején, és akkor is úgy kell beszállni a kispadról a játékba, hogy az első perctől a csapat hasznára legyünk. Úgy érzem, a Paks ellen sikerült bizonyítanunk, hogy mentálisan is felkészültünk a bajnokságra és ebben nagy szerepe van a szakmai stábnak, hiszen sosem 11 játékosban, hanem az egész csapatban gondolkodik Paulo Sousa.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >