Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérvárra érkezett a Forma-1
Székesfehérvárra érkezett a Forma-1 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. július 26.

ImageÜnnepélyes megnyitóval vette kezdetét az a programsorozat, melynek keretében a Vodafone McLaren Mercedes csapat korábbi Forma-1-es autójának pontos mását tekinthetik meg az érdeklődők közel két hétig az Alba Plaza-ban. Székesfehérváron neves sportolók, a város és a mobilszolgáltató cég vezetői, illetve a kiválasztott lakosok kerékcserés párbajban mérték össze tudásukat. A szupergyors Forma-1-es autó mellett a Vodafone kiemelkedően gyors hálózata is elért Székesfehérvárra.

 

Múlt héten még a budapesti Szent László Kórházban játszhattak a krónikus beteg gyerekek a normál méretű Forma-1-es versenyautóval, melyet Székesfehérváron július 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. Az autó érdekessége, hogy Lewis Hamilton 2008-ban ezzel a típussal nyert világbajnoki címet.

 

Image
.

A nyitó napon elsőként Szujó Zoltán Forma-1-es riporter, műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott rövid beszédet.

Image
.

Közölte: "Óriási megtiszteltetés Székesfehérvár számára, hogy a főváros után egyedül itt valósul meg a Forma-1-es kiállítás és programsorozat! Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Bajnokok Városa újabb jelentős sportélménnyel gazdagodik, újabb bajnok sportág csatlakozik a megyeszékhely sportéletéhez! A ma kezdődő kiállítás és programsorozat mérföldköve a Vodafone Magyarország és Székesfehérvár között májusban megkötött együttműködési megállapodásnak és közös munkának, biztosítéka annak a szándéknak, hogy a gazdasági élet egyik meghatározó szereplője valódi értéket teremt, közösséget épít a városban."

 

Image
.

A kerékcserés párbajban három csapat mérte össze ügyességét. Az egyik csapatot dr. Cser-Palkovics András polgármester, Égi Tamás alpolgármester és Piller Gábor, a Vodafone vállalati szolgáltatások üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese alkották.

A másik csapatban neves fehérvári sportolók, Ladányi Balázs jégkorongozó, Simon Balázs kosárlabdázó és Vaskó Tamás futballista foglaltak helyet, a harmadik csapat tagjait pedig azon helyi lakosok közül sorsolták ki, akik a Facebook-on előzetesen jelentkeztek a párbajra, majd egy-egy kérdést jól megválaszoltak.

 

Image
.

A csapatok két-két kerékcserét hajtottak végre, végül a sportolók bizonyultak a legjobbnak 4.82 másodperces idővel, második lett az önkormányzat - Vodafone csapat 6.72 másodperccel, a lakosok csapata pedig 8.59 másodperccel végzett a harmadik helyen.

Az érdekes és látványos eseményen túl még egy fontos hírrel érkezett a megyeszékhelyre a Vodafone vállalati szolgáltatások üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

Image
.

Piller Gábor elmondta:

„Nem csupán egy szupergyors autót hoztunk el a McLaren jóvoltából Székesfehérvárra. A Vodafone idén márciusban jelentette be hálózatának modernizációját, amelynek eredményeképpen 2012 közepére a lakosság 99%-a hozzáférhet a minden igényt kielégítő, gyors mobilinternethez. Örömmel jelenthetem be, hogy Székesfehérváron, valamint Fejér megye nagy részén már idén július közepére befejeződött a hálózatmodernizáció, így a lakosok korlátozás nélkül élvezhetik a kétszeresére gyorsuló mobilnetet, a teljes EDGE-lefedettséget, valamint a korábbinál is jobb minőségű hanghívásokat.”

 

Image
Fotó: ÖKK

Az érdeklődők élőben, kivetítőkön kísérhették figyelemmel július 24-én a Forma-1-es Német Nagydíjat, 31-én pedig a Magyar Nagydíjat láthatják az Alba Plaza-ban, közvetlenül a kiállított versenyautó közelében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >