Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Több milliárd forintos támogatás a szakorvosok és szakdolgozók továbbképzésére
Több milliárd forintos támogatás a szakorvosok és szakdolgozók továbbképzésére Nyomtatás E-mail
Írta: Egészségügyért Felelős Államtitkárság   
2011. július 27.

ImageÚjabb üzenet: 6 + 6 milliárd forintos támogatás a szakorvosok és szakdolgozók továbbképzésére. - A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága a rezidensekhez hasonlóan ösztöndíjjal szeretné támogatni a szakorvosokat és szakdolgozókat is 12 milliárd forintos összegben.

 

Ennek érdekében ősztől megközelítőleg tizenkétmilliárd forintot lehet majd a Társadalmi Megújulás Operatív Programból (TÁMOP) a továbbképzésben részt vevők, az őket ez idő alatt helyettesítők támogatására, illetve a későbbiekben alkalmazásukra fordítani.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a támogatás bejelentése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ez egy újabb üzenet azon dolgozók számára, akik itthon képzelik el a jövőjüket, akik a magyar egészségügyben kívánják a betegeket gyógyítani. Az egészségügyben dolgozók továbbképzése és az ágazat fejlesztése érdekében várhatóan szeptemberben jelenik meg az a felhívás, amely kb. 6 milliárd forint keretösszeget tartalmaz majd.

A pályázók az első szakvizsgát követő további szakvizsgához illetve szakdolgozói képesítéshez kaphatnak támogatást, részesülhetnek ösztöndíjban a képzésük idejéig. Anyagi hozzájárulást kérhetnek a tananyagok, tankönyvek költségéhez, de a vizsgadíjak, a szállás illetve az utazás költségeinek a finanszírozásához is. Az ösztöndíjnak várhatóan a rezidens ösztöndíjhoz hasonló feltételei lesznek, vagyis a pályázóknak vállalniuk kell majd, hogy nem fogadnak el hálapénzt.

Szintén elvárás lesz, hogy legalább annyi ideig dolgozzanak a magyar egészségügyben, mint amennyi ideig az ösztöndíjat kapták. Emellett az államtitkárság a TÁMOP -ból több mint 6 milliárd forinttal kívánja támogatni az intézményeket annak érdekében, hogy ebben a képzésben részt vevő dolgozók helyettesítését megoldják.

Mivel uniós forrásról van szó, a pénzt meghatározott kereteken belül, célzottan lehet felhasználni, ezért az államtitkárság a Magyar Orvosi Kamarával és a Magyar Szakdolgozói Kamarával is egyeztetni fog annak érdekében, hogy a megadott kereteken belül a lehető legcélszerűbben használják fel ezt az egészségügybe érkező plusz forrást.

A program alapelveiről és részleteiről a szeptemberi kiírás pillanatában ismét tájékoztatást ad majd az ágazati vezetés.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >