Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A polgármester elismeri az Alcoa tevékenységét Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. július 29.

ImageA munkahelyteremtésre adott állami támogatások esetében ellenőrizni kell a felhasználás átláthatóságát minden vállalat, így az Alcoa-Köfém Kft. esetében is. Ettől függetlenül el kell ismerni azokat az érdemeket, melyeket az Alcoa a városnak és sok ezer polgárnak nyújt. – így reagált dr. Cser-Palkovics András azokra a sajtóinformációkra, melyek szerint a cég munkahelyteremtésre kapott állami pénzt, mégis közel embert küldött el az utóbbi években. A polgármester szerint fontos leszögezni, hogy az Alcoa a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője, Székesfehérvár egyik legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője.

 

A Magyar Nemzet információ szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nemzetgazdasági miniszterhez fordult az ügyben, hogy a spanyol kézben lévő Alcoa-Köfém kft. két és félmilliárd forint állami támogatást kapott munkahelyteremtésre, ennek ellenére csaknem ezer embert bocsátott el az utóbbi években.

A 2005-ben kötött szerződés értelmében nem teljesítés esetén a cégnek vissza kell fizetnie az összeg arányos részét. Székesfehérvár polgármestere egyetért azzal, hogy a pénz felhasználásának jogszerűségét, az átláthatóságot biztosítani kell, bárkiről és bármilyen gazdasági szereplőről van is szó.

 Dr. Cser-Palkovics András azonban leszögezi azt is, hogy az Alcoa-Köfém Kft. Székesfehérvár és az egész magyar gazdaság és a magyar export egyik legmeghatározóbb ipari termelője. Értéket teremt a folyamatos beruházásokkal és fejlesztésekkel, elkötelezett a fehérvári gyár fejlesztése és a munkahelyteremtés mellett. A polgármester hozzáteszi: a cég tiszteletben tartotta, továbbvitte és továbbfejlesztette a székesfehérvári alumíniumipari hagyományokat, ma is a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, és adófizetője.

Dr. Cser-Palkovics András így nyilatkozik:

„Az Alcoa-Köfém Kft. a vezetőiknek - különösen Forgó Béla vezérigazgató úrnak köszönhetően - mindig élen járt a társadalmi felelősségvállalási programokban, alapítványán keresztül pedig elkötelezett támogatója a sportnak, a kultúrának, a környezetvédelemnek és a szociális célokat megfogalmazó civil szervezeteknek.”

 zékesfehérvár Önkormányzata reméli, hogy az Alcoa a jövőben is otthon érzi magát a városban és a jövőben újabb beruházásokat valósít meg, újabb sok száz vagy éppen sok ezer székesfehérvári, Fejér megyei családnak biztosít munkahelyet és megélhetést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >