Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szijjártó: Nem lehet kirúgni a kismamákat Nyomtatás E-mail
Írta: MTI-TV2.hu-origo   
2011. július 29.

ImageA Fidesz nem fog semmilyen olyan törvényjavaslatot megszavazni, amely nehezítené akár a kismamák, akár a munkanélküliek visszatérését a munka világába. – szögezte le Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség szóvivője csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. Gyurcsány Ferencet, Medgyessy Pétert, Bajnai Gordont és pénzügyminisztereit is felelősségre vonná az államadósság emelkedéséért az okokat vizsgáló parlamenti albizottság alelnöke.

 

A Fidesz-frakció nem támogat olyan előterjesztést, amely megnehezítené az anyák munkába való visszatérését szülés után -erősítette meg Lázár Jánosnak, a párt frakcióvezetőjének szavait Szijjártó. "Az ötlet merész, de nem lesz belőle semmi" - mondta a szóvivő a Nemzetgazdasági Minisztérium által nyilvánosságra bocsátott tervezetről, amely új munkaügyi szabályozást hozna létre.

Szijjártó a munka törvénykönyvéről azt mondta, hogy a kormány két alapelvhez ragaszkodik. Egyrészt, hogy az állam segély helyett munkalehetőséget biztosítson a rászorulóknak, ezért rugalmasabbá kívánják alakítani a munkaügyi szabályozást. Másrészt be fogják vezetni a védett kor intézményét, vagyis 55 éves kor után nehezebb lesz majd elbocsátani a munkavállalókat.

"Ezt mindenki biztosra veheti" - mondta a szóvivő.

Szijjártó Péter a TV2 reggeli műsorában azt mondta: fel fogják kérni az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságát, hogy vizsgálja meg, milyen jogi úton lehet bíróság elé állítani a szocialista politikusokat. A szóvivő szerint ha erre a mostani szabályok szerint nincs lehetőség, akkor megvizsgálják, hogyan kell módosítani a törvényeket.

Szijjártó ezt azzal indokolta, hogy a testület ülésén a volt miniszterelnökök és szakminisztereik sem tudtak kielégítő magyarázatot adni az ország eladósodásának okaira. Mint mondta, a szocialista kormányok alatt az adósságráta 53-ról 82 százalékra nőtt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >