Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az új munkahelyek jelentik a biztonságot
Az új munkahelyek jelentik a biztonságot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. augusztus 02.

ImageSzükség van az 1992-ben elfogadott Munka Törvénykönyvének a megújítására. – jelentette ki Kara Ákos hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus arra biztatta azon szervezeteket, melyek eddig nem tettek javaslatokat, hogy fejtsék ki ők is szakmai álláspontjukat, és vegyenek részt a társadalmi vitában.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrég nyilvánosságra hozta a Munka Törvénykönyvének változásával kapcsolatos munkaanyagát. Kara Ákos helyesnek tartja, hogy a minisztérium ebben a nehéz és fontos kérdésben társadalmi vitát hirdetett. Bejelentette, a frakció augusztusban vitatja meg a javaslatokat, melyeket eljuttatnak a szaktárcának.

A Fidesz-frakció garanciákat szeretne látni az új Munka Törvénykönyvében a védett kor intézménye és a kismamák munka világába való visszatérésének a segítésével kapcsolatban – húzta alá Kara Ákos. A munka világában érvényesíteni szeretnénk azt az elvet, hogy ne segélyért álljanak sorba az emberek, hanem aki tud, képes, és lehetősége van rá, az munkát végezzen – fűzte hozzá.

A politikus szerint az elmúlt napokban kiderült, kik azok, akik elkezdték a munkát, javaslatokat fogalmaztak meg, és kik azok, akik csak politikai csatákat gerjesztenek a munkaanyag körül. A politikai hangulatkeltésben a szocialisták járnak az élen - jegyezte meg a képviselő. Felszólította az MSZP-t arra, hogy a valódi munka helyett ne politikai vádaskodással és a felelősségük áthárításával leplezzék szakmai álláspontjuk hiányát.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialista kormányok korábban képtelenek voltak megbirkózni a munkanélküliséggel, olyan intézkedéseket hoztak és valósítottak meg, melyek során tömegével kerültek rossz helyzetbe az emberek és a családok. Kara Ákos szerint az MSZP korábbi kormányzása idején sem tudott épkézláb ötletet megvalósítani a megugró munkanélküliséggel kapcsolatban, és most sem tud a politikai vádaskodáson kívül mást mondani a munkaanyag vonatkozásában.

Kara Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a foglalkoztatottak száma több mint 30 ezer fővel nőtt. A legnagyobb munkavállalói biztonságot az új munkahelyek jelenthetik, jelentik – szögezte le, hozzátéve: a parlamenti szakbizottságbank ezt a kiinduló pontot minden párt helyesnek tartotta.

A munkavállalói biztonság, a munkaadói háttér biztonsága és a rugalmas munkaerőpiac egymást feltételező és szükséges elvek – fogalmazott a fideszes politikus. Kara Ákos arra biztatta azon szervezeteket, melyek eddig nem tettek javaslatokat, hogy fejtsék ki ők is szakmai álláspontjukat, és vegyenek részt a Nemzetgazdasági Minisztérium által megfogalmazott és nyilvánosságra hozott Munka Törvénykönyvével kapcsolatos társadalmi vitában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >