Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mától: FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 04.

ImageIdén új időpontban és új helyszínen várja a látogatókat a FEZEN. Hazánk egyik legnagyobb zenei fesztiváljának létrejöttét Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja. A program évek óta rengeteg vendéget vonz a városba és tartalmas kikapacsolódási lehetőséget jelent a fehérvári fiataloknak. - A koncertsorozat ma kezdődik!

 

Augusztus első hétvégéjén (4-5-6) a zenéé lesz a főszerep Székesfehérváron, hiszen a MÁV Előre pályán és a Bahnhofban ekkor rendezik meg a 2011-es FEZEN-t. Kísérleti jelleggel új időpontban és új helyszínen tartják a fesztivált, amelyre elővételben már most több, mint ezer bérletet adtak el.

"Erre a rendezvényre a városnak szüksége van." - nyilatkozta a programmal kapcsolatban dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szerint a zenei fesztivál már bizonyított, így a város felvállalja, hogy összesen 20 millió forintos önkormányzati támogatással segítse a 2011-es FEZEN létrejöttét.

Hiszen, ahogy a polgármester fogalmazott:

"Kiemelkedő a fiatalság életében ez a fesztivál, az év fő eseménye. Mára elérte azt a rangot, hogy a hazai fesztiváltérképen is az elsők között van. A mi feladatunk, hogy megadjuk a fiataloknak a lehetőséget, hogy jó és megfizethető fesztiválon vehessenek részt."

A világszerte jól csengű nevű Dream Theater (USA) mondott igent és lesz a fesztivál sztárvendége. Erről már Kovács Antal tájékoztott. A technikai feltételekről szólva a főszervező elmondta, hogy együttműködnek a rendőrséggel és a polgárőrséggel. A rendezvényekre érkező és onnan távozó vendégekre is nagyszámú biztonsági őr és forgalmat irányító személy figyel majd a Mártírok útján.

"A Bahnhof mögött, a MÁV Előre pályán rendezzük a fesztivált, ami messze van a lakóingatlanoktól, de ez egy hangos műfaj. Éppen ezért a környéken élők megértését kérjük." - fogalmazott a főszervező.

Az éjfél utáni programok már zárt helyszínen, a Bahnhofban zajlanak majd. Kovács Antal szerint az elmúlt tizenöt év legjobb felhozatala lesz az idei. Nem véletlenül terveznek 180 milliós költségvetéssel.

Az idén is illusztris a fellépői névsor: a rockműfaj hazai legnagyobb képviselői szinte kivétel nélkül itt lesznek, emellett öt külföldi fellépőt, illetve együttest várnak. Sőt, az idén nyitnak a slágerek és a pop kedvelői felé, így külön színpadon folyamatosan lesznek fellépők ezekben a műfajokban is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >