Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kezdődik a Történelmi Kavalkád Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2011. augusztus 05.

ImageNégy hétvégén át tart az idei Történelmi Kavalkád, melyet másodszor rendez meg a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. az önkormányzat támogatásával. Az eseménysorozat augusztus 5-én, pénteken a felvezető, ízelítő nappal veszi kezdetét, az első hétvége leglátványosabb eleme pedig a hagyományőrzők felvonulása lesz a Zichy ligettől a belvárosig.

 

A Szabad Színház művészei és a hagyományőrzők hirdetik a kavalkád kezdetét, a szereplők pénteken 19.30 órakor indulnak a Selyem, a Sütő és a Tolnai utcákból a belváros felé, hogy városszerte "kidobolják" a programokat.

Szombaton már a késő délelőtti óráktól lesznek lovagi, harcművészeti bemutatók a Püspök-kút, a Várfal Park és a Piac tér környékén.

A városlakók és a turisták aktív közreműködésére számítanak az Élőképes Krónika során, a látványos, szórakoztató, Európa-szerte egyedülálló idegenvezetést a kavalkád minden hétvégéjén megtartják Székesfehérvár történelmi emlékeinél.

Szombaton 18.00 órától gólyalábasok szórakoztatják a közönséget az Országalma környékén, a hagyományőrző szervezetek látványos felvonulására 19.00 órától kerül sor a Zichy ligettől a belvárosig, ahol a késői órákban a Hangrafogó együttes és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >