Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az értékek hordozója a család Nyomtatás E-mail
Írta: Mitovszky Dóra   
2011. augusztus 05.

ImageA Széna Egyesület nemrégiben részt vett Adán a Vajdasági Nagycsaládos Egyesület Szövetségének szervezésében tartott Ikrek és Nagycsaládosok nemzetközi találkozóján. A találkozóra Magyarországról, Erdélyből, a Felvidékről, Horvátországból, Bosznia- Hercegovinából és a Vajdaságból érkeztek résztvevők. A program során az egyesületek vezetői tapasztalatokat cseréltek, s beszéltek egymásnak országaik családpolitikájáról.

 

A Széna elnöke, Bálesné Elekes Rita véleménye szerint a résztvevő hat ország közül jelenleg Magyarországon van a legkiszámíthatóbb családtámogatási rendszer. A családalapításnál az értékrendbeli sajátosságok mellett, a stabilitás és kiszámíthatóság játszanak döntő szerepet. Ha Magyarországon sikerül a munkahelyek instabilitását megszüntetni és új munkahelyeket teremteni, akkor pozitív irányba fognak elmozdulni a demográfiai folyamatok.

A külföldről érkező szervezetek közül a legnagyobb létszámmal a Széna képviseltette magát a rendezvényen, melyen családi stafétajáték, kézműves foglalkozás, fürdőzés, tombola és kulturális műsor várta a résztvevőket. Az elnök asszony fontosnak tartja a történelmi hazánk elszakított területein élő magyar nagycsaládos szervezetekkel a kapcsolat felvételt és együttműködést.

Ez az a közeg, ahol egymást nem ismerő emberek félszavakból megértik egymást, és vallják azt a G.B Shaw gondolatot, hogy „ a családalapítás a legnagyobb szolgálat, amelyet az egyén társadalma, hazája és az egész emberiség javára tehet.”

A találkozón megerősítést nyert az a korábban megfogant gondolat, hogy szükséges lenne egy Kárpát-medencét átölelő nagycsaládos rendezvény megszervezésére, melynek Székesfehérvár adhatna otthont. A családok támogatása mellett fontos azon szervezetek patronálása, melyek összefogják a családokat és pozitív értékeket mutatnak és adnak át a társadalom különböző rétegeinek.

Székesfehérvár ebben élen jár, és külön köszönet Dr. Cser Palkovics András polgármester úrnak, aki anyagiakkal is támogatta a Széna Egyesületet, hogy képviselhesse hazánkat a rendezvényen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >