Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Húszezernél is több látogató volt a FEZEN-en
Húszezernél is több látogató volt a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. augusztus 08.

ImageTöbb, mint húszezer látogatója volt a Fehérvári Zenei Napoknak. A FEZEN-t ma már a legnagyobb és legjelentősebb magyar könnyűzenei fesztiválok között tartják számon, a háromnapos eseményre a hazai vendégeken kívül szép számban érkeztek külföldiek is. A Bajnokok Városa projekttel Székesfehérvár legnagyobb sportklubjai is bekapcsolódtak a programokba, ami nagy sikert aratott a rajongók körében. Az önkormányzat és a szervezők a lakossággal bevonásával értékelik a tapasztalatokat a következő hetekben.

 

A FEZEN szervezőinek tájékoztatása szerint soha nem váltottak még annyian bérletet, mint idén és minden eddiginél többen kempingeztek, ezért egy a fesztivál helyszínén kívüli területet is meg kellett nyitni a sátorozók számára.

 

Image
.

Az ország minden területéről érkeztek látogatók, illetve voltak japán, szlovák, német és angol fesztiválozók is, akik több mint százhúsz produkciót láthattak, hallhattak az elmúlt három napban. Újdonság volt, hogy a Bajnokok Városa projektet is bevonták a programokba, vezető sportklubok játékosai mulattak együtt a közönséggel, a sportrajongókkal.

 

Image
.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser – Palkovics András elmondta: „Ezek az események jól jelzik az összefogást, azt, hogy a kultúra és a sport együtt képesek egy várost közösséggé formálni.”

 

Image
.

A Bajnokok Városa kapcsán Sándor György, a Videoton FC labdarúgója így nyilatkozott: „Az időjárás ellenére nagyon jól érezte magát a csapat, elkapott minket a fesztivál-feeling! Fontos dolognak tartom a sport és a kultúra találkozását!”

Image
.

Matus Gábor, az Albacomp edzője ugyancsak pozitívan szólt az eseményekről: „Fantasztikus hangulatban töltötték az időt a srácok, tetszett a csocsó és a kosárcsapat pompom lányainak divatbemutatója is nagy sikert aratott!”

 

Image
.

Rádl Tímea, az Alcoa FKC női kézilabdacsapatának játékosa hozzátette: „Mi is remekül éreztük magunkat! A csocsón kemény mérkőzést vívtunk a hokisokkal és örülünk, hogy találkozhattunk a rajongóinkkal!” Székesfehérvár önkormányzata és a FEZEN rendezői a lakosság bevonásával értékelik a fesztivál eseményeit, valamint a szervezés tapasztalatait a következő hetekben.

Image
Fotó: ÖKK

A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: „Szükséges szem előtt tartanunk, hogy egy ilyen nagyszabású, Fehérvár számára igen jelentős program a zajhatás miatt kellemetlenséget okozhat a városlakók számára. Az önkormányzathoz és a rendőrséghez több bejelentés is érkezett, melyeket kivizsgálunk és figyelembe veszünk a következő fesztiválok szervezése során. Szívből remélem, hogy a vendégek jó élményekkel tértek haza, egyben szeretném megköszönni a székesfehérváriaknak – különösen a környező városrészben élőknek –, hogy megértésükkel, türelmükkel hozzájárultak a FEZEN sikeres lebonyolításához! Ugyancsak köszönetemet fejezem ki a sportkluboknak és a rajongóknak a részvételért, a sajtó munkatársainak pedig a korrekt tájékoztatásért!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >