Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Két aranyat és két ezüstöt szereztek az OB-n az ARAK versenyzői
Két aranyat és két ezüstöt szereztek az OB-n az ARAK versenyzői Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 09.

ImageSzekszárdon, a "jövő városában", a jelen legjobb atlétái versenyeztek a 116. atlétikai országos bajnokságon. Az ARAK versenyzői közül Babos Rita szerepelt a legjobban, mindkét bajnoki címét megvédte. Hármasugrásban ranglista vezetőként, esélyeshez méltóan teljesített. A negyedik sorozatban 13 méter 50 centiméterig szállt, ezzel több, mint fél méterrel verte a második helyezettet.

 

Babos hat kísérletét le sem ugrotta, hogy a magasugrásba is harcba szálljon az aranyért. Itt minden magasságon elsőre túljutva, 181 cm-rel ezt az ugrószámot is megnyerte. Nagy izgalmat és meglepetést hozott a férfi hármasugrás is.

A 19 éves László Dávid utolsó ugrásával borította a papírformát és 15,14 méteres eredménnyel a dobogó második fokára ugrotta fel magát. Csak 4 centivel előzte meg a harmadik, és 5 centivel a negyedik helyezettet. A nők 4x100 méteres váltója is felállhatott a dobogóra. A Babos, Frey, Pálinkás és Turcsik összeállítású váltó 47,80-al szintén ezüstérmet nyert. Két negyedik hellyel gazdagodott Turcsik Katalin.

 

Image
.

100 méteren és 200 méteren is éppen lemaradt a dobogóról. Babos Rita távolugrásban szintén a negyedik helyen végzett. A 100 méteres síkfutás döntőjének másik fehérvári résztvevője, Frey Virág a hatodik lett. 5000 méteren Farkas Dárius idei legjobbját futva szintén a hatodik helyen ért célba.

Négy ARAK-os is hetedik helyet szerzett, Hegedűs Ádám 200 méteren, Szász Mihály 3000 méteres akadályfutásban, Pintér Mátyás hármasugrásban, és az OB legfiatalabb fehérvári versenyzője, Zsiga Mónika is 400 méteres gátfutásban. Végh Tibor nyolcadik helyen zárt a férfiak 5000 méteres mezőnyében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >